Belediye-İş Sendikası örgütlü olduğu Bursa Nilüfer Belediyesinde çalışanların üyelerinin baskı ve işten atma tehdidiyle sendikal faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını duyurdu. Sendika, resmi internet sayfasından yaptığı duyuruda, sendikanın örgütlü olduğu Bursa Nilüfer Belediyesindeki üyelerin anayasal hakkı olan sendikalaşma haklarının engellenmekle kalmayıp sendika yetkilileri ile görüşmelerinin de özel güvenlikler ile engellenmeye çalışıldığını duyurdu. 

Cumhuriyet Halk Partili yönetime seslenen Sendika, "Müdürler amirler, işçileri sorguya çekip, Belediye-İş’e üyelerine malum yapıya geçmezse, işyerlerinin ve çalışma koşullarının ağırlaştırılacağı tehdidinde bulunmaktadır. Bu baskıları yapanlar, emekçilere, ülkemize böyle bir geleceği mi reva görüyor? Bu baskıları yapanlar 31 Mart’ta halkta, emekçilerde doğan gelecek umudunu yok ettiklerinin farkında değil mi? Bu yapılanlar, uzun yıllardır hukuksuzluk ve adaletsizlik girdabında geçim derdiyle boğuşan 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan sonuçla demokrasi adalet ve sendikal özgürlüklerin gelişeceği umudu taşıyan halkımızda da hayal kırıklığı yaratıyor" ifadeleri yer aldı.

HERHANGİ BİR ADIM ATILMADI

Bu konuda herhangi bir adımın atılmadığı belirtilen açıklamada, "Nilüfer Belediyesinde yaşanan hukuk dışı sendika değiştirme baskıları Başkan Şadi Özdemir’e defalarca iletilmesine rağmen bu hukuksuzluğu bu adaletsizliği ortadan kaldıracak adımlar atılmadı. Herkes sussa da Belediye-İş Sendikası; üyelerinin hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesine sessiz kalamaz. Çünkü yapılan baskı ve tehditler, Anayasanın sendika seçme hakkına, sendika özgürlüğüne, çalışma hak ve özgürlüğüne müdahale, Türk Ceza Kanunun 117, 118. ve 119. maddelerine göre suçtur" denildi.

Zonguldak Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci! Zonguldak Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci!

Üyelere baskı yoluyla sendikadan istifaya zorlayanlar hakkında yasal işlem başlattıklarını duyurarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu nedenle üyelerimizi sendikamızdan istifa ettirip malum yapıya üye olmaya zorlayan, NİLBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Park ve Bahçeler Müdürü Turgay Sezer, Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürü Sibel Yücel Ünlüdağ, Makine İkmal ve Bakım Onarım Şefi İsmail Karamık hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Belediye-İş, tüm baskı ve tehditlere rağmen sendikasına sahip çıkan, direnen, Nilüfer işçisiyle en iyi sözleşmeyi birlikte yapacaktır"