Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu

204 işçinin işine SMS ile son veren Iğdır Belediyesi'nde işçilierin 8 gündür oturma eylemi sürüyor. İşçiler bugünkü eylemlerinde 15 Temmuz şehitlerini de unutmadı. Eylem çadırı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan işçiler, Ömer Halisdemir ve diğer tüm şehitlerin isimlerini okuyarak onlara olan saygılarını gösterdiler.

Demirören Haber Ajansı'nın haberine göre, DEM Parti'li Mehmet Nuri Güneş'in göreve gelmesinin ardından 5 Temmuz akşamı cep telefonlarına gönderdiği SMS ile iş akitleri sona eren 204 işçi, 8 Temmuz'da başladıkları oturma eylemine devam ediyor. Eylemciler, belediye binası önüne kurdukları çadırda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit ve gazileri anarak eylemlerini sürdürdüler.

'HUKUK DEVLETİNİN YANINDAYIZ'

Belediye-İş Sendikası Iğdır Şube Başkanı Himmet Bozan, yaptığı açıklamada, "Dün olduğu gibi bugün de her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; laik, demokratik cumhuriyetin ve sosyal hukuk devletinin yanındayız. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 15 Temmuz'un 8'inci yılında tüm darbe ve darbe girişimlerini şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Şube Başkanı Bozan, 15 temmuz şehitlerini de unutmayarak işçileri 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. İşçiler, İstiklal Marşı'nı okudu,  tören sonunda darbe girişiminde şehit olanların isimlerini tek tek okudu. 253 şehidin ismi okunurken çadırda bulunan işçiler hep birlikte "Burada" diye seslendi. İşçiler, daha sonra oturma eylemlerine devam etti.