Tek suçları sendikalı olmak... Tek suçları sendikalı olmak...

Türk-İş ve Hak-İş’ten sonra DİSK de miting yapacağı illeri ve tarihleri duyurdu... 3 Konfederasyon, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek agari ücretin acilen artırılması gerektiğini dile getirmişti. Ülkenin dört bir yanında miting düzenleyen konfederasyonlara DİSK de katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu dün Gebze’deki Mersen fabrikasında gerçekleşen grevde basın açıklamasında bulundu. Çerkezoğlu, DİSK’in “Gelirde Adalet Vergide Adalet” için eylem programını açıkladı.

EYLÜL'DE BÖLGE MİTİNGLERİ

Programa göre DİSK, Ağustos ayının son haftasında işyerleri eylemleri ve Eylül ayının ilk haftasında tüm illerde yerel eylemler düzenleyecek. DİSK daha sonra ise bölge mitingleri yapacak. DİSK'in ilk bölge mitingi 13 Eylül’de Mersin’de Akdeniz ve Çukurova bölge mitingi olacak. 20 Eylül’de İzmir’de ise Ege bölge mitingi düzenlenecek.

En çok merak edilen illerin başında bulunan İstanbul, Ankara mitinglerine ilişkin ise henüz net bir tarih açıklanmadı. Bu illere ve ve diğer bölge mitinglerine ilişkin tarihler önümüzdeki günlerde açıklanacak... Çerkezoğlu, 13 Eylül'de Mersin’de ilk bölge mitingini yapacaklarını söyledi. 20 Eylül’de İzmir’de Ege Bölgesi mitingi yapacaklarını belirten Çerkezoğlu, ardından İstanbul, Ankara ve diğer bölgelerde de mitinglerin süreceğini dile getirdi.

BU DÜZENE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Çerkezoğlu, Mersen Fabrikası'ndaki grevde yaptığı konuşmada, "Yaşadığımız tabloya, bu işsizliğe, yoksulluğa, açlığa, bu enflasyona, hayat pahalılığına asla mahkûm değiliz. Asla teslim olmayacağız bu düzene. O nedenle hep birlikte gelirde adalet, vergide adalet, ülkede adalet için ocak ayında aldığımız ücreti nisanda, mayısta, eylülde de alabilmek için ürettiğimiz değerden hakça payımızı alabilmek için bu mücadelede yeni bir dönemi başlatıyoruz. İki yılı aşkın bir süredir DİSK sokaklarda, alanlarda gelirde adalet, vergide adalet için hep beraber yaptık. İş yerlerinde bildiriler okuduk. İşyerlerinden alanlara, meydanlara sayısız mitingler, eylemler yaptık. İstanbul’dan Ankara’ya yürüdük vergide adalet diye. Gördük ki bu mücadele ve bu talepler bütün toplumda çok büyük bir karşılık buluyor. Bu mücadeleyi büyütmek ve kazanımla sonuçlandırmak bugün hepimizin görevi. O nedenle dün yaptığımız DİSK Yönetim Kurulu toplantısında gelirde adalet, vergide adalet mücadelemizin yeni dönemini başlatmak üzere bir programı oluşturdu yönetim kurulumuz.” dedi.