Fabrika sahibi ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek Akhisar'daki üç fabrikasından birini kapattı. Sendikalaştıkları için işlerine son verildiğini iddia eden 307 işçi, fabrika önünde eylem başlattı. DİSK Örgütlenme Sorumlusu Bahadır Derin, işçilerin haklarının kazanılması ve yeniden işe alınmaları için hukuki mücadelede işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Aldıkları 17 bin 02 TL ücret karşısıda geçimin zor sağlayan işçiler,  yönetime sesini duyuramayınca çareyi sendikalaşmada aradı. 4 ay önce DİSK Tekstil Sendikası ile iletişime geçen 307 işçi, sendika çatısı altında örgütlenmeye başladı. Fabrikada sendika kurulacağını öğrenen işveren, 19 işçiyi işten çıkarmış ancak işçiler mücadelelerinden vazgeçmeyerek sendikal haklarını savunmaya devam etmişler.

Büyük İşçi Buluşmaları Ankara'da yapıldı! Büyük İşçi Buluşmaları Ankara'da yapıldı!

DİSK Örgütlenme Sorumlusu Bahadır Derin, işten çıkarılan işçiler için hukuki mücadele başlatmasının ardından, Tekstil Fabrikası sahibi ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek üretimi durdurdu ve işçileri işten çıkardı. İşçiler, asgari ücretin yetersiz olduğunu ve 30 bin TL ve üzerinde ücret almaları gerektiğini belirterek, işten çıkarıldıkları fabrika önünde toplanarak patronlarına seslendiler.

KAPATMALARININ SEBEBİ, SENDİKA BURAYA GİRMESİN

Derin, işçilere yönelik yaptığı konuşmasında ise; “Sevgili patronunuz ben kaza yaptıktan sonra dersimi aldım dedi. Gördük ki dersi falan almamış. Bu kadar insanı bir dakika ekmeği ile oynayarak işten çıkartmıştır. Sizleri işten çıkartsa bile dava edeceğiz. Burayı kapatmaların sebebi sendika buraya girmesin. İnsanlar 17 bin liraya çalışmak zorunda kalsın. Kölelik sistemi devam etsin istedikleri bu. Fabrikayı kapatacaklarını zaten biliyorduk. Göz dağı vermek için işten çıkartmaları devreye koydular. Ordu‘da Lüleburgaz’da da işten çıkartmalar başladı. Biz avukatlarımızı devreye soktuk hepinizin de işe geri dönüşünü isteyeceğiz” dedi.