DİSK, 'Gelirde adalet vergide adalet' eylemlerine Trakya'da devam etti. Süleymanpaşa'daki Hasan Ali Yücel Meydanında toplanan DİSK üyesi işçiler, "Artık yeter! Geçinemiyoruz!" dedi. Az kazanandan az, çok kazanandan çok alınan bir vergi sistemi isteyen işçiler, asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlere zam yapılmasını talep etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ı da unutmadı. Çerkezoğlu, "Çocukları koruyamayan bir ülkenin geleceği olmaz" dedi. 

İşçiler ve emekçilerin adaletsiz vergi sistemi altında ezildiğini belirten Çerkezoğlu, "Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp, sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar. Ülkemiz dünyada gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz vergi veriyoruz ve biz açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalıyoruz. Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor, cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır” dedi.

Enerji İş Sendikası'ndan rekor artış! İşte 2024 TES-İŞ, Enerji İş üye sayıları... Enerji İş Sendikası'ndan rekor artış! İşte 2024 TES-İŞ, Enerji İş üye sayıları...

ÜCRETLERE ZAM YAPILMALI

Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlere zam yapılması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, “Yüksek enflasyon dönemlerinde asgari ücretin yılda dört kez artırılmasını; sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yaşam istiyoruz. En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.