Hatay'ın İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Befesa Silvermet'te çalışan işçilerin grevi  29 gündür kararlılıkla sürüyor.  Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, bugün ise Ankara'dan Başöz Enerji işyeri temsilcileri İskenderun Organize sanayi bölgesinde kurulu Befesa işçilerinin grevini ziyaret etti.

Fabrika önündeki grev çadırında direnen Birleşik Metal İş üyesi işçiler, ilk günkü heyecan ve azimle mücadeleye devam ediyor. İşçiler, Befesa işverenin yeni teklifinde 55 TL seyyanen zam, 4 ikramiye ve 1.5 kıdem zammı istediklerini hatırlattı. İşçiler, patronun 4 ikramiyeyi kabul ettiğini ancak bunun 60 gününü üretime ve fabrikanın karına bağladığını ve 6 ayda bir ödemek istediğini belirtti. Kıdem tazminatı konusunda ise sendikalarıyla birlikte kırmızı çizgileri olduğunu, ancak patronun kendilerinin istediği gibi vermediğini söylediler.

İzmir'deki ABD şirketinde grev kararı alındı İzmir'deki ABD şirketinde grev kararı alındı

İşçiler, patronun önerdiği 1,25 kıdem yılı artışı ve 38 TL ücret artışını kabul etmeyerek, talepleri karşılanana kadar grevi kararlılıkla sürdürdüklerini belirttiler. İstedikleri taleplerin yüksek olmadığını, sefalet ücretini kabul etmedikleri için greve çıktıklarını ve birlik, dayanışma ve kararlılıkla sürdürdükleri grevin sonucunda kazanacaklarını vurguladılar.

NE OLMUŞTU?

İşçilerin günler süren direnişine geçtiğimiz günlerde Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek katılmıtşı. Çeltek ziyaretinde,işverenle görüşmelerin yapıldığını ancak kabul edilebilir bir teklif sunulmadığını belirtti. Çeltek, "En son sunmuş olduğu teklife 11 puan ekledi ama ikramiyeleri bizim istediğimiz gibi vermiyor. 6 ayda bir ödemeyi taahhüt ediyor. Zaten işçilerin ücretleri düşük ikramiyeleri de öyle yapınca bu koşullarda sağlıklı değil. Kabul edilebilir değil" dedi.