İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Befesa Silvermet fabrikasında çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, ücretlerinin düşük olması sebebiyle başlattıkları direnişe devam ediyorlar.

Büyük bir kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerrini belirten işçiler, “İşçilerde kırılma yok asla, sendikamızla birlikte devam ediyoruz. Maddi olarak zorlanıyoruz ama biz dayanışarak bunları da atlatıyoruz” dedi.

Ankara'daki asansör kazalarında ihmal mi var? Ankara'daki asansör kazalarında ihmal mi var?

Geçim sıkıntısı yaşadığını vurgulayan bir işçi ise“Ben emekliyim hadi o geliyor ama kirada oturan, evine maaş giren, çocuklarını okutan işçiler bize verilen ücretle nasıl geçinsin. Biz çok bir şey istemiyoruz ki. Kendi çocuğumun sadece okul servisi bin 500 TL, okul aldığım kıyafeti falan hesaba katmıyorum bile. Türkiye’nin geneli bu halde de. Biz de sonuçta yetmediği için yetiyoruz. 12 bin 500 ile ne yapılabilir bu memlekette” diye konuştu.

“Çayırova Boru Dörtyol işçileri” olarak pankart açan işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Befesa işçisi köle değildir” sloganları attı. İşçiler süreç hakkında deneyimlerini paylaşırken örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı.

İŞÇİLERİN EYLEMİNE SENDİKALARDAN ZİYARET

Osmaniye Yücel Boru, Çayırova Boru işçileri ve İSDEMİR Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD) işçileri ziyaret etti.

İSÇEİD Başkanı Nurettin Er, “Grev emek mücadelesinin en zor işidir. Kimse isteyerek greve gitmez ama sizleri açlığa, yokluğa mahkum ettikleri için bu greve çıktınız. İsdemir işçileri olarak 1989 yılında yaptığımız grevde ‘olur mu’ dediler ama biz inadına mücadele ettik ve kazandık. Birlik ve beraberlik sayesinde kazandık” dedi.