HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Konfederasyon tarafından Ankara Karşıyaka Mezarlığı 15 Temmuz Şehitliğinde gerçekleştirilen programda konuştu.

WOMEN-UP projesi nedir? WOMEN-UP projesi nedir?

15 Temmuz’u Türkiye’yi işgal girişimine karşı direniş sembolü olarak nitelendiren Arslan, başta ABD ve NATO olmak üzere, Türkiye’yi parçalayıp bölmek ve işgal etmek amacıyla planlanmış olan hanin darbe ve işgal girişiminin, milletimiz tarafından büyük bir onur ve mücadele ile püskürtüldüğünü söyledi.

Arslan, işgal girişimine karşı milletimizin duruşu neticesinde, hainlerle birlikte ABD, NATO ve emperyalist güçlerin yenilmesi tarihimiz için önemli bir kilometre taşıdır” dedi.

Arslanmahmut

“HAK-İŞ’liler Türkiye’nin her yerinde işgalci hainlere karşı canını siper etmiştir”

Darbe girişimini püskürtülmesi noktasında HAK-İŞ’in önemli bir görev ifa ettiğini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ olarak işgal girişimini tespit ettiğimiz andan itibaren Konfederasyonumuzun yönetim kurulunun aldığı karar gereği, milletimizi sokağa davet etmiş, işgale karşı direniş için çağrıda bulunmuştuk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla beraber milletimizle birlikte HAK-İŞ’liler meydanları doldurmuş, Türkiye’nin her yerinde bu işgalci hainlere karşı canını siper etmiştir” dedi.

“HAK-İŞ 4 şehit verdi”

HAK-İŞ’in darbe ve işgal girişiminde 4 şehit verdiğini hatırlatan Arslan, şunları kaydetti: “Yol arkadaşlarımızı kaybettik. Celalettin İbiş kardeşimiz Genelkurmay Karargâhı önünde, Genelkurmay’daki işgali durdurmak için elinde sadece Türk Bayrağı varken şehit edildi. Ahmet Özsoy ve Ali Karslı, bu teröristlerin hedefi olan Türksat’ı hainlere vermemek için canlarını feda ederek şehit olmuşlardır. Hakan Gülşen kardeşimiz hepimizin onuru ve haysiyeti olan Külliyeyi savunurken parçalanarak şehit edilmiştir. Gazilerimiz var. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız düsturumuzu asla terk etmeden mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Darbe girişiminin püskürtülmesi sonrasında gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinde HAK-İŞ’in etkin olarak yer aldığını hatırlatan Arslan, işgalci hainlerin yargılanma sürecine de müdahil olduklarını kaydetti.

Bu topraklarda özgür ve bağımsız bir devlet olarak yaşamanın ağır bedelleri olduğunu belirten Arslan, “Bu topraklar tarih boyunca ihanetlere çok şahit olmuştur. İşgalcilerle çok mücadele edilmiştir. Biz bu bedelleri ödeyerek geldik” dedi.

“Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını korumaya devam edeceğiz”

15 Temmuz’un bu bedellerin sonuncusu olduğunu belirten Arslan, bundan sonra da işgal girişimlerinin olabileceğine işaret ederek, teyakkuz uyarısında bulundu.

Arslan, “Bu topraklar pahalı topraklardır. Bu ülke, bu devlet, bu vatan pahalıdır. Bundan sonra da hainlerin ve alçakların, ihanet şebekelerinin, işgalcilerin hedefi olacağımızı unutmayalım. Biz bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını, özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz. Varsın birileri, 15 Temmuz’u kurgulanmış bir darbe olarak söylesin. Varsın birileri, bizim irtibat kurduğumuz herkes şu anda yok desin. Biz bu ülkede var olmaya, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını, özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz. Bize düşen bu toprakları onurlu bir şekilde savunmak, birlik ve beraberliğimizi onurlu bir şekilde devam ettirmektir” şeklinde konuştu.

Arslan, konuşmasının ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek, dua okudu, karanfil bıraktı.