HAK-İŞ ve Memur-Sen’in koordinasyonunda düzenlenen “Gazzeli Aileler Pikniği”ne Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı. Program, Filistin’de şehit düşenler için kılınan gıyabi cenaze namazı ve Kur’an tilaveti ile başladı.

İSRAİL HER CÜRMÜN KARŞILIĞINI ELBETTE GÖRECEK!

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Memur-Sen tarafından düzenlenen böylesine büyük bir organizasyonda Filistinli ailelerle bir araya gelmekten büyük onur duyduklarını ifade ederek, Siyonist İsrail’in her geçen gün katliamlarını giderek artırdığına dikkat çekti. Yumaklı, “Daha önceleri yaptıkları katliamı, soykırımı gizleyenler artık bugün açık açık bunu yaptıklarını ikrar etmekteler. Her cürmün bir karşılığı vardır. Onlar da işledikleri bu cürmün karşılığını elbette göreceklerdir. Yaptıkları soykırım yüzyıllar boyunca, bundan sonraki nesiller boyunca lanetle anılacak şekilde tarihin kayıtları arasına girmiştir” hatırlatmasında bulundu.

Mahmutarslanfilistin

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada Filistinlilerin acılarını, sorunlarını, yaşadıklarını dinlemek ve onlarla birlikte olmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Arslan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, pek çok uluslararası kuruluş ne yazık ki Gazze'deki soykırıma, katliamlara sessiz kalıyorlar. Aslında Gazze'de sadece çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, sivil insanlar ölmüyor. Gazze'de aslında bütün insanlık ölüyor. İnsanlığın ölümüne, katledilmesine sessiz kalanları buradan bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.

“Yalnız Olmadığınızı Bilmenizi İstiyorum”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 7 Ekim’den öncede Filistin konusunu gündemlerinin en başında tuttuklarını ve Filistin’in etrafının çevrilerek büyük bir cezaevine dönüştürülmesine karşı mücadele ettiklerini söyleyen Arslan, “Bundan sonra da sizlerin yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, millet olarak, sivil toplum örgütleri olarak sizlerin acılarını elbette ki dindiremeyiz. Ama acılarınız bir nebze olsun dinmesi için, ülkenizdeki hasretinizi giderme konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın Gazze

“HAK-İŞ ve Memur-Sen Birlikte Mücadele Veriyor”

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Biz Filistin davasını kendi davamız olarak gördük ve her gündemde Filistin davasını önceledik. Son yaşanan sürecin başından bugüne kadar da Türkiye genelinde bu anlamda Filistin’in sesinin duyulması için uluslararası platformda tüm gücümüzle aktif olarak çalıştık. Türkiye'de Filistin'le ilgili herhangi bir gösteri, herhangi bir etkinlik, herhangi bir eylem varsa ya içinde ya da başında HAK-İŞ Konfederasyonumuzu ve Memur-Sen’i görürsünüz. Dolayısıyla emek mücadelesini verirken insan onuruna, hak ve özgürlüklere, Filistin'in toprak bütünlüğüne ve oradaki insanların yaşama hakkına sahip çıkma konusunda kendimizi hep sorumlu addettik” dedi.