Bağımsız Maden-İş Sendikası

Haklarını aramak için Soma’dan Ankara’ya yürüyorlar

Bağımsız Maden İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Fernas Madencilik işçileri, haklarını aramak için Soma’dan Ankara’ya yürüyorlar. İşçiler, bu mücadelede son derece kararlı olduklarını ifade ederek “Kazanmadan geri dönmeyeceğiz” diyorlar.

Abone Ol

Bağımsız Maden İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan Fernas maden işçileri, haklarını aramak için Soma'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır şunları söyledi:

Bugün direnişimizin 33. günü. Direnişimizi Ankara’ya taşımaya karar verdik ve bundan dolayı yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu yürüyüş Fernas’ta çalışan 450 madencinin değil, tüm işçi sınıfının yürüyüşüdür. Biz direne direne kazanacağız. Kazanmadan da geri dönmeyeceğiz. Sarı sendikalar patronlara göz yumdular. Bu sendikalar işçinin hakkını aramıyorsa nasıl bir sendikacılık yapıyor? Soma’da 200 bin kişiyi, 5 patrona köle yapmaya çalışıyorlar. Bağımsız Maden İş sendikası da diyor ki “İşçiler köle değildir, işçinin hakkı sağlansın”.

Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "Biz neden yürümek istiyoruz? Çünkü Fernas'ta toplu ölüm riski var ve biz yaşamak istiyoruz. Çünkü bu ülkede işçileri öldürenler cezasız bırakılıyor, sendikalaşanlar atılıyor, ücretler eriyor. Çünkü onurlu bir yaşam istiyoruz ve tüm bunları kabul etmiyoruz" dedi.