WOMEN-UP projesi nedir? WOMEN-UP projesi nedir?

Akfen'e bağlı Euroclean şirketinde çalışan işçiler, sendika haklarını istedikleri için işten atıldıklarını ve baskı gördüklerini belirtiyor. İşçiler, dayanışma içinde olmaktan başka seçeneklerinin olmadığını ifade ediyor.

Evrensel'in haberine göre en az üç işçinin çalışması gereken yerlerde sadece bir kişinin çalıştığını belirten işçiler, çok fazla emek harcamalarına rağmen aldıkları ücretin yetersiz olduğunu dile getiriyor. Ayrıca hiçbir sosyal ve yan haklarının olmadığını belirterek, "Sendika gelirse en azından ücretlerimiz düzelir ve bazı haklar kazanırız" diyerek sendikaya üye olmaya başlamışlar. Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş'e üye olan bazı işçiler işten çıkarılmış. Bu süre zarfında işçilere yönelik baskı ve iş yükü de artmış.

TEHDİT MESAJLARI ATILIYOR

İşçiler, sendikalaşma sonrasında yöneticilerin baskılarının arttığını ve WhatsApp gruplarına tehdit mesajları attığını söyledi. Ayrıca, yöneticilerin işçilerin sendikacılarla buluşmasını engellemek için iş çıkışında duraklarda beklediğini ve hatta işçilerin servis kalkış noktalarını bile değiştirdiğini ifade ettiler. Geçtiğimiz günlerde Hizmet-İş Şehir Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında, hem işçilere yönelik baskılara hem de işten çıkarmalara tepki gösterilmişti.

Temizlik bölümünde çalışan bir işçi, patronların ve yöneticilerin sendikadan çok korktuklarını söylüyor. İşçi, sendikadan tehdit mesajları aldıklarını ve iş çıkışlarında beklediklerini belirtiyor. Ayrıca, ücretlerinin sendika adı geçince zamanında yatmaya başladığını ifade ediyor. İşçi, sendikalı olmanın ve insanca çalışmanın hakları olduğunu vurgulayarak, bu durumdan kurtulmak için birlik olunması gerektiğini söylüyor.