Emekli sicil numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı çalışanlara verilen bir numaradır. Bu numara sayesinde hizmet geçmişi, emeklilik süresi, emeklilik maaşı gibi birçok bilgiye erişilebilir. Emekli sicil numarası sorgulaması nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde...

SGK e-Tebligat uygulaması nedir? SGK e-Tebligat uygulaması nedir?

Emeklilik sicil numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı çalışanlara verilen bir numaradır. Bu numara sayesinde SGK, sigortalıları sınıflandırır, tanımlar ve sigortalılarla ilgili bilgiler bu numaraya kaydedilir. Tüm sigortalı işlemleri bu sicil numarası üzerinden gerçekleştirilir.

EMEKLİ SİCİL NO NASIL SORGULANIR?

Emeklilik sicil numarası sorgulaması artık sadece E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Eskiden SGK'nın kendi web sitesinden yapılabilen bu işlem, şimdi SGK ile ilgili tüm işlemler gibi online olarak sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir.  E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra emeklilik tescil bilgileriniz arasında emeklilik sicil numaranızı görebilirsiniz.

Emeklilik sicil numarası, sigorta türüne göre farklı isimler alır. Yani, devlet tarafından 4A, 4B ve 4C olarak sınıflandırılan bütün sigortalılar için farklı numaralar vardır. Hangi sigortalı türüne ait olduğunuzu belirlemek için ilgili sekmeyi tıklamanız gerekmektedir. Örneğin, 4B Tescil Bilgileri yazan sütuna tıklarsanız 4B tescil bilgilerinizi görebilirsiniz. Kendi sigorta türünüze uygun sütunu seçtiğinizde, 4A Sicil No, 4B Sicil No veya 4C Sivil No olarak adlandırılan kısımdaki numara sizin emeklilik sicil numaranızdır.