Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, İstanbul’a bağlı 23 ilçe belediye başkanı ve işveren sendikalarına çağrı yaptı. Ersoy, “Ekonomik anlamda zor günlerde yürüttüğümüz toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri, bizim varoluş sözleşmelerimizdir. Buradan işveren sendikalarına bir kez daha sesleniyoruz: Sakın bize komik ücret teklifleriyle gelmeyin. Kazanılmış haklarımıza saldırmayın” dedi.

Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı

Hizmet-İş Sendikası’nın İstanbul’a bağlı 23 ilçe belediyesinde çalışan işçiler adına Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası MİKSEN ve SODEMSEN ile yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 15 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Hizmet-İş Sendikası, Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (MİKSEN) ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası yetkilileri (SODEMSEN) İstanbul’a bağlı 23 ilçe belediyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmeleri için bugün bir oturum gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, “Ekonomik anlamda zor günlerde yürüttüğümüz toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri, bizim varoluş sözleşmelerimizdir. Buradan işveren sendikalarına bir kez daha sesleniyoruz: Sakın bize komik ücret teklifleriyle gelmeyin. Kazanılmış haklarımıza saldırmayın” dedi.

‘İŞÇİLERİMİZİ MUTLU EDECEK SÖZLEŞMELERİ MASADA İMZALAMAK İSTİYORUZ’

İstanbul’a bağlı 23 ilçe belediyesi emekçileri adına yürütülen görüşmelerde sona gelindiğini belirten Ersoy, “Toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini aldıktan sonra birçok belediyemizin ilk oturumunu yaptık. Üyelerimizin her sıkıntısını kendi sıkıntımız, her kazanımını kendi kazanımız olarak telakki ettik. Toplu sözleşme görüşmelerimize başladığımız günden beri yapıcı, uzlaşıcı ve kuşatıcı bir anlayışla işveren sendikalarıyla müzakereleri yürüttük ve taleplerimizi ilettik. Altmış günlük yasal görüşme süresi içerisinde işveren sendikaları ve onların üyeleriyle yaptığımız müzakereler boyunca masada bir sonuç alamadık. Ağustos'un ikinci haftası resmi arabulucu müracaatımızı yaparak tüm iş yerlerimiz için resmi arabulucular İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından atandı. Arabulucu nezdinde görüşmelerimize başladık. On beş günlük yasal görüşme süresi içerisinde anlaşma sağlanmazsa yasal olarak grev kararı alarak iş yerlerimizde grev oylanması sürecine gireceğiz. Nihai olarak işçilerimizin grev oylamaları sonucunda verecekleri kararla, toplu sözleşmesini ya yüksek hakem ya da yasal grev uygulaması şeklinde devam edeceğiz. Ancak biz tüm bu süreçlerin sonuna gelmeden işçilerimizi mutlu edecek sözleşmeleri masada imzalamak istiyoruz” şeklinde konuştu.