Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Sendikası 23. Devre 4. Dönem Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti.

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

Toplantının açılış konuşmasında enflasyonun hızla yükselerek yoksulluğun arttığını ve bu krizden en çok etkilenen kesimin dar gelirli emekçilerin olduğunu ileri süren gerçekleştiren TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, ‘’Kriz dönemlerinde insanlar ilk olarak giyim kuşamından kısmaya başlıyor o nedenle de krizlerden en çok tekstil ve hazır giyim sektörü etkileniyor’’ dedi. 

Sendika olarak tekstil sektörün kalkınıp büyümesi için her türlü çabanın sarf edildiğine dikkat çeken Genel Başkan Irgat, ‘’İçinde bulunduğumuz neoriberal sistemde ne yazık ki emekçinin yeri yok’’ dedi.

'Kanunsuzca işlerinden oluyorlar'

Konuşmasında ayrıca özel sektörde örgütlenmenin zorluklarına da dikkat çeken Irgat, özel sektörde taşeron sisteminin örgütlenmeyi engellemek için kullanıldığını ileri sürdü. Bu anlamda Sendika üyesi olan işçilerin tespit edildikleri durumda kanunsuz bir şekilde işlerinden olduklarını ifade eden Irgat, ‘’Mağdur arkadaşlarımıza hem maddi hem hukuki desteği sağlıyoruz, mahkemeler işe iade kararı veriyor ancak; işe iadeler gerçekleşmiyor’’ dedi. 

Başkan Irgat, bunun için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasının çağrısında bulundu.