Selüloz-İş Sendikası'nın iki buçuk yıldır devem ettirdiği Lila Kağıt örgütlenmesi bugün itibariyle başarıyla sonuçlandı. Konuya ilişkin Sendika Genel Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Sendikamız tarafından yürütülen ve iki buçuk yıldır devam eden Lila Kağıt örgütlenmesi bugün itibariyle başarıyla sonuçlanmıştır. Bugün itibariyle (5 Ocak) yapılan anlaşma gereği vardiya bitiminde Lila Kağıt işçilerine fabrika önünde anlaşmanın detayları aktarılacak, işveren devam eden yetki itirazını geri çekecek ve direniş çadırı kaldırılacaktır.

İlk örgütlenme görüşmesinden bugüne kadar geçen süreçte Türkiye’de örgütlenmenin önündeki tüm engelleri yaşadığımız; buna karşın asla pes etmediğimiz ve her defasında güçlenerek yola devam ettiğimiz bir örgütlenme serüveninde, bu başarı ve kazanımı Selüloz-İş olarak tek başımıza elde etmemiz elbette ki mümkün değildir. Bu zorlu ve uzun yolda yanımızda duran, sesimize ses katan, mücadelemizi mücadelesi bilen birçok dostumuz olmuştur.

İşçi isyan etti: Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz! İşçi isyan etti: Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz!

İlk olarak bu mücadelenin başarıyla sonuçlanmasında en büyük pay işten atılan ve iki yıldır devam ettirdiğimiz çadır direnişinin öznesi ve yürütücüsü olan Lila Kâğıt işçileridir. İki yıllık direniş sürecinde en zorlu kış şartlarından, yaz güneşinin yaktığı aylara, birçoklarının umutsuzluğa düştüğü anlardan, üyeliklerin duraksadığı günlere kadar tüm olumsuzlukların üstesinden gelerek bugüne kadar mücadeleyi devam ettiren Lila Kâğıt direnişçileri, yalnızca bu örgütlenmenin mimarı olmakla kalmamış; aynı zamanda ülkedeki sendikasız ve örgütsüz işçilere de umut olmuş ve yol göstermişlerdir. Bu nedenle işten atılan ve bir şekilde direnişi devam ettiren tüm işçilere sonsuz teşekkür ediyoruz.

Örgütlenmenin başarıyla sonuçlanmasında bir diğer pay da yine bu örgütlenmenin öznesi olan ve hâlihazırda fabrikada çalışmaya devam eden Sendikamız üyesi işçilerdir. Yasanın aradığı çoğunluğu sağlayana kadar inatla üyeliklere devam eden, çoğunluğu sağladıktan sonra ise sabırla mahkeme sürecini bekleyen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Bu süreçte Sendikamız şubelerinin başkanları, yöneticileri ile yine Sendikamıza bağlı işyerlerinin temsilcileri ve işçileri her türlü eylemimizde ve faaliyetimizde etkin bir rol alarak örgütlenmenin bir bütün olarak yürütülmesi gerektiğini en güzel şekilde göstermişlerdir.

Üyesi olduğumuz üst kuruluşumuz IndustriALL Küresel Sendikası’na ve bu sendikanın Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan’a her türlü destekleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca örgütlenme sürecinin tamamında yanımızda olan ve bizi yalnız bırakmayan tüm sınıf dostlarına da teşekkür ediyoruz.

Tüm yaşananlara karşın masaya oturma talebimize olumlu karşılık veren ve nihayetinde anlaşmanın gerçekleşmesini sağlayan Lila Kağıt işverenine de yapıcı tavrı için teşekkür ediyoruz.

Geldiğimiz bu noktada yapılan anlaşma başta Lila Kağıt işçileri olmak üzere, Sendikamız, Lila Kağıt İşvereni ve tüm ülkemize hayırlı olsun"