Lila Kağıt örgütlenmesinde mutlu son! Selüloz-İş Sendikası anlaşmanın detaylarını açıkladı! Lila Kağıt örgütlenmesinde mutlu son! Selüloz-İş Sendikası anlaşmanın detaylarını açıkladı!

Ağaç ve Kağıt iş kolunda hizmet veren Türk-İş'e bağlı Selüloz-İş Sendikası, kağıt sektöründe önemli çalışmalarda bulunan sendikalar arasında yer alır. 1952 yılında iş kolundaki sendikaların birleşmesiyle birlikte söz konusu iş kolu düzeyinde kurulu bir sendika olarak faaliyetini yürütmektedir.

Bu anlamda sendika, SEKA’ların kapatıldığı 2004 yılına kadar kamuda, SEKA ‘larda, özel sektörde ve bir çok işyerinde yetkili sendika olarak toplu iş sözleşmesi imzalamıştır. Selüloz-İş Sendikası, o günden bu yana özel sektöre yönelik örgütlenme faaliyetlerini başarıyla devam ettirmiştir.

2024 yılı temmuz ayı istatistiklerine göre Selüloz-İş Sendikasının söz konusu iş kolunda güncel üye sayısı 5 bin 727 olmuştur.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, Genel Başkan Vekili Hsaan Çetinkaya, Genel Baskan Vekili Kemal Yıldırım, Denetim Kurulu; Ahmet Uysal, Mehmet Palabıyık, Bilal Bayraktar