Tuzla'daki MKB Rondo fabrikasında çalışan Selüloz-İş sendikası üyesi işçiler, "insanca yaşayabilecek bir ücret" talebiyle greve devam ediyor. İşçiler, ücretlerin 18-22 bin lira arasında olduğunu, patronun yüzde 45 zam önerdiğini, kendilerinin ise yüzde 80 zam istediklerini belirtiyor.

Aldıkları ücretlerle geçimini zor sağlayan işçiler, "İş artık çocuğuna bir şey alamaz noktaya gelince bıçak kemiğe dayanıyor" diye isyan etti. 4 yıldır MKB Rondo’da çalışan 40 yaşındaki İşçi Akın Güler, artan enflasyon karşısında alım gücünün düşütüğünü, işyerinde maaşların en fazla 23 bine kadar çıktığını belirtiyor. İşçi Güler, uzun süre burada çalışan işçilerin bile maaşlarının düşük olmasını eleştirdi. 

Selüloz-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşur? Selüloz-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Çalışmaları sonucu alın terlerinin karşılığını alamadıklarını ifade eden Güler, “Nerede durduğumuzu, kimle mücadele ettiğimizi bilmek zorundayız. Sorunu ortaya koyuyorsak çözüme de gitmek zorundayız. Çözüm nedir peki? Bilinçli ve örgütlü bir şekilde hareket etmek. Emek mücadelesinden korkmamamız gerekiyor. Sonuna kadar ekmek kavgamızı sürdürmemiz gerekiyor. Bu ülkede hak verilmez alınır, bunu unutmadan mücadeleye devam etmeye hazırız" dedi.

ÇOCUĞUMA BİR ŞEY ALAMAZ NOKTAYA GELDİM

Bir diğer çalışan Burhan Özdemir, aldıkları ücret ile çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyerek “Biz geçinemiyoruz. Bu kötü gidişata dur demeyi ve burada bir şeyleri değiştirmeyi düşündük. Ben Çayırova’da oturuyorum, ev kiraları minimum 15 bin lira. Bırakın sosyalleşmeyi 18 bin liralık maaşla eve ekmek götüremeyiz. 8 aylık bir bebeğim var, onun bakımı ciddi masraflı. İş artık çocuğuna bir şey alamaz noktaya gelince bıçak kemiğe dayanıyor” diye konuştu.