Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen OBA Makarna'daki patlamada dikkat çeken bir iddia daha gündeme geldi. Evrensel'in haberine göre, Büyük Coşkunlar’da patlamayı yaşayan birkaç işçi, OBA Makarna’da işe başladıklarını, burada bir kez daha aynı durumu yaşadıklarını söylüyor. 

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI DAHA ÖNCE UYARMIŞ

Bu yıl içerisinde şubat ve haziran aylarında fabrikada iki defa denetim yapılmış. Haziran ayında yapılan oldukça kapsamlı denetimde patlamayla ilgili ilginç bir perde aralanıyor. İddiakara göre burada birkaç ay önce çalışan bir iş güvenliği uzmanı, fabrikadaki problemleri dile getirmiş fakat uyarılarının dikkate alınmaması sebebiyle buradaki işinden bile ayrılmış.

Ayrıca değirmenin silolara yakın olması, buğday tozunun yoğun olması, iş güvenliği uzmanlarının yarı zamanla çalışması gibi iddialar da var. Patlamanın nasıl çıktığına ilişkin bir iddia da silolardan yükleme ve boşaltma esnasında patlama yaşandığı belirtiliyor. 

DAHA ÖNCE DE OLMUŞ

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

Hendek’te 2020 yılında Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında da büyük bir patlama meydana gelerek, 7 işçinin yaşamını yitirmesine sebep olmuş, 100’ü aşkın işçi de yaralanmıştı. Söz konusu patşamayla ilgili dava süreci başlamış, süreç boyunca patronlar işçileri suçlamıştı.

Patron Yaşar Coşkun, “Cenazeyi almadan tazminat peşine düştüler” diyerek ölen işçilerin ailesini suçlamıştı. Aileler, davayı “Hendek için adalet” talebiyle takip etmiş, seslerini duyurmaya çalışmış, müebbet hapis talep etmişlerdi.

Davanın sonucu, aileleri memnun etmedi! Patronlara verilen ceza adeta ödül gibiydi... Ali Rıza Coşkun ve Yaşar Coşkun bilinçli taksirden ölüme sebebiyet vermekten 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.