Kadın girişimciliğini ve kayıtlı kadın istihdamını artırmayı amaçlayan ülkemiz ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen bir projedir. Projenin toplam bütçesi 29 milyon 500 bin avro'dur. Proje bütçesinin %85'i Avrupa birliği'nden %15'e sosyal güvenlik kurumu kaynaklarından karşılanmaktadır. Bu projenin yaklaşık 25 milyon eurosu kadın işverenleri verilecek mali destek miktarıdır.

Proje İstanbul, Ankara, Samsun, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde yürütülmekte olup toplamda 4.000 kadın işveren 4.000 kadın işçi projeden faydalanacaktır. Projenin hedef kitlesine işletmesi 5 Mart 2012 tarihinden sonra kurulan en fazla 9 işte çalıştıran yanına ilave olarak kadın işçi alan kadın işverenler oluşturmaktadır. Projenin hibe başvuruları 21 Şubat 2022 tarihinde alınmaya başlanmıştır. Proje toplamda 32 ay sürecek hibe alacak kadın işverenler en fazla 20 ay projeden faydalanabilecek.

Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı

Proje kapsamında verilecek destek miktarı bir işçinin işvereni olan toplam maliyetinin %65'ini geçmemek üzere asgari ücretin net tutarı kadardır.