TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da dün tümü üzerinde görüşmeleri tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanun teklifinin maddelerine geçildi. Görüşmelerde, muhalefet partilerinden sesler yükseldi. 

Öğretmenlerin hak, ödev ve sorumluluklarını düzenleyen 5. maddesinin (a) bendi, AKP ve MHP milletvekillerinin verdiği önergeyle düzenlendi. Düzenleme şu şekilde:

Öğrencilerini Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa'da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasa'nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş erdemli insanlar olarak yetiştirir.

Öğretmenlik Meslek Kanununa göre okul müdürü nasıl belirlenecek? Öğretmenlik Meslek Kanununa göre okul müdürü nasıl belirlenecek?

İLK 6 MADDE KABUL EDİLDİ

Söz konusu kanun teklifinin ilk 6 maddesi Genel Kurul'da kabul edildi.  Öğretmenler, derslere katılmak, nöbet tutmak, merkezi veya yerel sınavlarda görev almak, kurul ve komisyonlara katılmak, tören ve toplantılara iştirak etmek, öğrencilere yönelik etkinlikler ve kulüp faaliyetlerine katılmak, öğrenci rehberlik hizmetlerini sunmak, uygulamalı eğitimleri koordine etmek ve eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili diğer görevleri yerine getirmekle sorumlu olacaklar.

Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme tarzlarına ve yeteneklerine önem vererek, onların kişisel haklarına saygı gösterecek ve eğitim ortamında her türlü olumsuz söz, tavır ve davranışlardan korunmaları için çaba gösterecek.

TBMM Başkanvekili Önder, teklifin 6. maddesinin kabul edilmesi sonrasında bir ara verdi. Ancak aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine Önder, birleşimi kapatıp, saat 14.00'te tekrar toplanmak üzere kapattı.