Genel Başkan Önder Kahveci, kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücünün her geçen gün düştüğünü, maaşların enflasyon karşısında eridiğini ifade etti.

Tasarrufun yalnızca belli dönemler için değil, her zaman uygulanması gerektiğini dile getiren Kahveci, "Ancak, haklardan kısılarak değil gereksiz harcamalardan yapılan tasarrufun etkili olacağını biliyoruz" dedi.

Kiraların memur maaşlarını aştığını belirten Kahveci, 'Kiralar birçok yerde memur maaşlarını aştı, Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimizin alım gücü her geçen gün düşüyor, maaşlar enflasyon karşısında eriyor. Ülkemizde ekonomik gelişmelerin istenilen şekilde olmadığı herkesin kabulüdür. Enflasyon yüksek seyrini koruyor. Çarşı-pazarda fiyatlar hızla yükseliyor. Kiralar birçok yerde memur maaşlarını aşmış durumda. Kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin alım gücü her geçen gün düşüyor. Maaşlar enflasyon karşısında eriyor" dedi.

KAMUDA TASARRUF YERİNE ÇALIŞANLARIN HAKLARI KESİLİYOR

Emekliler başta olmak üzere çalışanların ekonomik durumlarını iyileştirecek, beklentilerini karşılayacak, verilen sözlerin tutulduğu düzenlemeler beklediklerini ifade eden Kahveci, "Uygulama, ekonomideki olumsuzlukları çalışanların haklarından kısarak düzeltmek yolunda kurgulanıyor. Bir tarafta vergiler dar ve sabit gelirlilerin kabusu haline gelmişken üstüne kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelge yayınlandı. Ama gördük ki genelge kamuda tasarruf etmek yerine kamu çalışanlarının haklarında kesintiler getiriyor. Biz, tasarrufun belli dönemler için değil her zaman uygulanması gereken bir unsur olduğuna inanıyoruz. Ama haklardan kısılarak değil gereksiz harcamalardan yapılan tasarrufun etkili olacağını biliyoruz. Tasarruf tedbiri adı altında çalışanlarımızın kazanılmış haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

YARGIYA BAŞVURDUK

Kahveci, "Kamu çalışanlarımızın kazanılmış hakkı olan servis hizmetlerinin kaldırılmasının önüne geçmek, sendikacılığın geleceğini korumak ve toplu sözleşmenin hukuki gücünün korunmasını sağlamak adına, bu hükmün iptal edilmesi için yargıya başvurduk. Bundan sonra da uygulama aşamasına geçildiğinde yine tasarruf genelgesinde yer alan lojman kiraları, giyim yardımlarının kısıtlanması gibi konularda da yargı yoluna başvuracağız" dedi.

Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı! Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı!

Kahveci açıklamasının devamında;

Servis hizmeti lüks değildir. Bir ihtiyaçtan doğmuştur. Üstelik binlerce servis sahibi ve çalışanı bu uygulamadan dolayı mağdur olacaktır. Servis hizmetlerinin kaldırılmasının bütçeye hiçbir katkısı olmayacak aksine olumsuz yansımaları olacaktır. Bunun yanında servis hizmetlerine ve toplu taşım kartlarına ilişkin olarak toplu sözleşme ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları bulunmaktadır. Bu kararlar, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın uygulanırlar. Dolayısıyla kanun hükmündedirler. ifadelerine yer verdi.