Sosyal Güvenlik

Refresh Göz Damlası SGK Karşılıyor Mu, Ödüyor Mu?

Refresh göz damlasının SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak edilmektedir. Peki, Refresh göz damlası ne işe yarar? İşte detaylar…

Abone Ol

Göz sorunları, erken teşhis edilmesi son derece önemli olan sağlık sıkıntıları arasında yer almaktadır. Erken tanı sayesinde hem ilgili sorunun ilerlemesi engellenir hem de sorunun farklı hastalıkları tetikleme ihtimalinin önüne geçilmiş olur.

Günümüz dijital çağında telefon, tablet ve bilgisayar kullanımının artması ile birlikte birçok kişide görme bozukluklarına ve farklı göz hastalıklarına dair çeşitli semptomların ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu kapsamda ilgili alanın hekimlerine yönelik randevu dolulukları kayda geçerken bu alanda en çok kullanılan ilaçlardan olan Refresh göz damlasına yönelik sorgulamalar da hız kazandı. Peki, Refresh göz damlası ne işe yarar, nasıl kullanılır? Refresh göz damlası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor mu? İşte konuya dair ayrıntılar…

REFRESH GÖZ DAMLASI NEDİR, NE İŞE YARAR?

Refresh göz damlası, renksiz bir çözeltidir. Tek dozluk flakonlar halinde bir kutuya yerleştirilen bu göz damlası, göz yüzeyin, kayganlaştırır ve nemlendirir. Refresh’in kutusu içerisinde toplamda 30 tane tek dozluk flakon bulunmaktadır.

Özellikle göz kuruluğu şikayetlerinin tedavilerinde kullanılan Refresh göz damlası, eksik ya da yapıca bozuk gözyaşı tabaklarına bağlı olarak gözün nemlenmesinde rol oynamaktadır.

REFRESH GÖZ DAMLASI KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Refresh göz damlası kullanımında özen gösterilmesi gereken bazı önemli detaylar bulunmaktadır. Öncelikle damlanın etken maddesine ya da yardımcı maddelerine karşı bir duyarlılığın söz konusu olmadığı tespit edilmelidir. Aksi takdirde ciddi göz problemleri ortaya çıkabilir.

Refresh kullanımı esnasında gözde ağrı, kızarıklık, görmede farklılık ya da iritasyon gibi semptomların gözlenmesi halinde damla kullanımı bırakılmalı ve konu ile ilgili olarak mutlaka bir uzman hekime danışılmalıdır.

Kontakt lens kullanan kişilerin göz damlasını uygulamadan önce lenslerini çıkarmaları ve uygulamanın ardından 15 dakika sonra lenslerini takmaları önerilmektedir.

REFRESH GÖZ DAMLASI NASIL KULLANILIR?

Refresh göz damlası hekimin önerdiği dozda ve şekilde kullanılmalıdır. Damlanın genel kullanımı sorunlu göze bir ya da iki damla olacak şekildedir. Eğer iki gözde de sıkıntı var ise tek flakon kullanımı yeterli olacaktır. Hekim aksini belirtmediği sürece damlanın bu şekilde kullanılması gerekir. Ayrıca doz aşımından kaçınılması gerektiği de unutulmamalıdır.

REFRESH GÖZ DAMLASI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANIYOR MU?

Refresh göz damlası ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de damlanın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme listesinde olup olmadığı ile ilgilidir. Sigortalı vatandaşlar ile emekli vatandaşlar söz konusu damlayı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun desteği ile alıp alamayacaklarına yönelik sorgulamalarda bulunmaktalardır.

Bir süre öncesine kadar göz damlaları reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabiliyorlardır. Ancak son düzenlemelerin ardından göz damlaları için de reçeteye ihtiyaç duyulmaya başlandı. Bu kapsamda Refresh göz damlası da hekim tarafından reçete edilmesi halinde eczanelerden satın alınabiliyor.

Göz kuruluğu sorununa karşı etkili olan Refresh göz damlası, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel ödeme listesinde yer almaktadır. Hekim tarafından düzenlenmiş olan reçeteyi eczaneye götüren sigortalılar ve emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun desteği ile damlayı satın alabiliyorlar.

Sigortasız kişilerin de Refresh göz damlasını satın alabilmeleri için bir hekime gözükmeleri ardından da damlayı reçete ettirmeleri gerekiyor. Ancak bu kişiler sigortaları bulunmadığı için göz damlasının ücretini ödemek zorunda.

Refresh göz damlasının Haziran 2024 tarihi itibari ile geçerli olan güncel satış fiyatı 92,01 TL’dir.