1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. Saraçhane'de çıkan arbedede çok sayıda polisin yaralandığı bildirilirken olayla ilgili gözaltıların olduğu belirtildi. İşte dakika dakika yaşananlar...

Tasarruf paketi çalışanların sendikal kazanımlarını yok ediyor Tasarruf paketi çalışanların sendikal kazanımlarını yok ediyor

Saraçhane'de polis ekipleriyle grup üyeleri arasında yaşanan arbede sırasında bir kişinin polise damacana ile vurduğu görüldü. Polisin yaptığı müdahalenin ardından grup Aksaray Meydanı’na doğru dağıtıldı.

Yasağa rağmen Saraçhane'de toplanan kalabalık grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Bu sırada gruptakilerden bazıları, polise atmak için kaldırım taşlarını sökerek parçaladı. Eylemcilerden bazılarının ise etraftan taş topladığı görüldü.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e yürümeye çalışan 210 kişi gözaltına alındı. Eylemcilerin saldırıları sırasında 28 polisin yaralandığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı. 
Güvenlik önlemlerine destek için gelen alt geçitten Bozdoğan Kemeri'ne yürüyen Çevik Kuvvet ekiplerine alt geçidin korkuluklarında bekleyen grup tarafından kaldırım taşı atıldı. Olayda, çok sayıda polis yaralandı. Yaralı polisler için olay yerine ambulanslar geldi.

TÜRK-İŞ KAZANCI YOKUŞU'NA KARANFİL, TAKSİM MEYDANI'NA ÇELENK BIRAKTI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Taksim Meydanı’na da çelenk bırakan sendika üyeleri daha sonra basın açıklaması yaptı.

TÜRK-İŞ adına basın açıklaması yapan TOLEYİS Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, “Dünyanın en kapitalist ülkesinde vergiler çok kazanandan çok, az kazanandan azdır. Bugün Türkiye’de birçok ekonomik sıkıntımız var. Siyaset yapmanın hiçbir manası yok. Herkes aklını ortaya koysun, siyasetçiler kucaklaşsın, Türkiye’nin sorunlarını çözsün” dedi.