KORKU VE BASKI OLUŞTURULUYOR

Bazı belediyelerde Hizmet-İş üyesi işçilere üyelikten istifa etmemeleri halinde iş sözleşmelerinin feshedileceği ve işyerlerinin değiştirileceği yönünde baskı uygulanıyor. İşçilerden e-devlet üzerinden gerçekleştirilen istifaya ve yandaş sendikaya üyeliğe ilişkin işlemlerin ekran görüntüsü talep ediliyor. Oluşturulan korku ve baskılara rağmen pes etmeyenler iş tanımının dışında farklı ve ağır işlerde görevlendiriliyor.

Kırıkkale’ye bağlı Yeniden Refah Partili Balışeyh Belediyesi, tek bacağı olmadan çalışan engelli işçi Ercan Coşar’ı çöp toplama işine verdi. Daha sonra bununla da yetinmeyerek haksız ve hukuksuz biçimde iş akdini sonlandırdı.

Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu

Mobbinge uğrayan Ercan Coşar, emekhaber’e konuştu. Hizmet-İş’ten istifa etmeleri yönünde Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen tarafından kendilerine baskı yapıldığını belirten Ercan Coşar, “Hizmet-İş’li olduğum, Ak Parti’ye oy verdiğim için iş akdimi feshettiler. Yüzde 42 engelli raporum olduğu halde sokak temizliği, parke döşeme, odun kesme ve inşaat işlerinde görevlendirildim. Bir müddet bu görevlerde çalıştıktan sonra da iş akdimi feshettiler” ifadelerini kullandı.

‘HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM’

Belediyede belediye başkanının pek çok yakınının çalıştığını ancak bunlara dokunulmadığını belirten Coşar, “Mahkemeye verdik, hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.