Arzu Çerkezoğlu: Kıdem tazminatına sahip çıkacağız Arzu Çerkezoğlu: Kıdem tazminatına sahip çıkacağız

İnegöl'de faaliyet gösteren  Göliplik Şeremet Tekstil fabrikasında çalışan 20 işçi, sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. İşçilerin yaşadığı haksızlık karşısında fabrika önünde toplanan DİSK Tekstil Sendikası, işçilerin işe geri iadesi için basın açıklamasında bulundu.

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Bursa Bölge Başkanı ve Örgütlenme Uzmanı, Tüm Kayış Sendikası genel başkanı Muammer Çifçiler, işverenin 'buraya sendika sokmam' diyerek sendikalı 20 işçinin işine son verildiğini belirterek, "Göliplik Şeremet Tekstil işyerinde çalışan arkadaşlarımız yıllardır çalıştıkları işyerinden haklarını alamadıkları için sendikal haklardan faydalanmak ve daha güzel şartlarda çalışmak için yaklaşık 20 gündür Disk Tekstil İşçileri Sendikamıza üyelik yapıyorlar. ancak bunu duyan işveren, “ben buraya sendika sokmam” diyerek sendikamıza üye olan 20 arkadaşımızı işten çıkartmıştır. Yıllardır burada çalışan üyelerimizi küçülmeye gidiyoruz diyerek iş akitlerini fesheden işveren, yine aynı işyerine yaklaşık 30 civarı yeni işçi alımı yapmıştır. Buradan da anlaşılmaktadır ki işveren, sendikal faaliyeti engellemek için üye olan emekçi arkadaşlarımızı işinden ekmeğinden ediyordur" dedi.

KORKMAYIN, ÜYELİKLERİNİZİ YAPIN

Fabrika çalışanlarının sendikadan istifaya zorlandığının da altını çizen Çiftçiler, "Burada işveren ve vekilleri işyerinde çalışan üyelerimize de baskı yapmakta ve üyelerimizi istifaya zorlamaktadır. Üyelerimizin bizlere verdiği isim ve dilekçeler ile birlikte cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı buradan söylüyoruz. Değerli emekçi arkadaşlarım, sendikaya üye olmak anayasanın bize vermiş olduğu bir haktır. Sendikaya üye olmanızı engellemek suçtur ve bu suçu işleyen kişiler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır. Korkmayın, üyeliklerinizi yapın. hep birlikte işten çıkartılan arkadaşlarınızın işe iadesi için, sendikal haklarımız için, toplu sözleşme hakkı için, grev hakkı için, emeğimizin alın terimizin karşılığını alabilmek için, söz ve karar sahibi olabilmek için hep birlikte disk tekstil işçileri sendikamız çatısı altında toplanıyoruz" diye konuştu.