Dokuma, Hazır Giyim ve Deri iş kolunda faaliyet sürdüren TEKSİF Sendikası, tekstil işkolunda çalışan emekçilerin sendikal mücadelesine önemli ölçüde katkıda bulunan sendikalardan biridir. Türk- İş' e bağlı olan bu sendika, çalışma ilişkilerinde üyelerinin ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme amacı taşır.

SENDİKA ÜYE SAYISI

TEKSİF Sendikası, 2024 yılı temmuz ayı istatistiklerine göre Dokuma, Hazır Giyim ve Deri iş kolunda en fazla üyeye sahip sendika oldu. Bu yıl da sendika liderliğini koruyan TEKSİF'in güncel üye sayısı 47 bin 867'ye ulaştı. 

17.GENEL KURUL'DA BAŞKAN SEÇİLDİ

27-29 Nisan 2007 tarihinde Ankara’da gerçekleşen 17. Genel Kurulda Genel Başkanlık Görevine getirilen Nazmi Irgat, bugün hala TEKSİF Genel Başkanı olarak görevini sürdürmekte.. Irgat, son 3 Genel Kurul'da da üyeler tarafından Genel Başkanlık koltuğuna getirilmiş ve Yönetim Kurulu şu üyelerden oluşmuştur.

Genel Başkan : Nazmi IRGAT

Genel Başkan Yrd. : Sebahattin ÇETİN

Genel Sekreter : Şaban GİRGİN

Genel Mali Sekreter : Adil ATİLA

Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri : Ersin ÇELİK

NAZMİ IRGAT KİMDİR?

Dokuma iş kolundaki sendikaların üye sayıları düştü! İşte TEKSİF, Öz İplik-İş ve TEKSTİL üye sayıları... Dokuma iş kolundaki sendikaların üye sayıları düştü! İşte TEKSİF, Öz İplik-İş ve TEKSTİL üye sayıları...

Irgat, 1953 yılında Karaman’ın Hamidiye Köyünde doğdu. Karaman İmam Hatip Ortaokul kısmından sonra, Karaman Endüstri Meslek Lisesinden 1974 yılında mezun olan Irgat, 1974 yılında ilçede gelişmiş tek sanayi işyeri olan Sümerbank Pamuklu Sanayi Müessesesinde çalışma hayatına başladı.  Antalya Meslek Yüksek Okulu, Makine bölümünden 1980 yılında mezun olan Irgat, işyerinde Makine Bakım Teknik Nezaretçisi olarak çalışmakta iken, 23 Ekim 1983 yılında TEKSİF Sendikası Karaman Şubesinin Genel Kurulunda Şube Başkanı seçildi. Sendikanın 15-17 Eylül 1995 tarihlerinde yapılan 14. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Irgat, 12 yıl Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Daha sonra TEKSİF Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık görevine seçilen Nazmi Irgar, 2007 yılından bu yana Genel Başkanlık görevine devam etmekte. Irgat, evli ve 3 çocuk babası.