Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantısında aldığı karar doğrultusunda, bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde “Zordayız Geçinemiyoruz” kitlesel basın açıklaması yaptı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, vergi adaletsizliği, taşeron işçiliği ve çalışma hayatının gündeminde yer alan konulara dikkat çekti.

Türk Telekom toplu sözleşmesinde şok iddia! Haber-İş Sendikası yetkiyi alamayacağı için 3 yıllık imzalamak istiyor! Türk Telekom toplu sözleşmesinde şok iddia! Haber-İş Sendikası yetkiyi alamayacağı için 3 yıllık imzalamak istiyor!

İŞÇİ TEMMUZ'DA ALDIĞINI ARALIK'TA ALAMIYOR

Atalay, ülkede öyle bir çarpık vergi sistemi bulunduğunu belirterek, “Temmuz’da aldığınızı Aralık’ta alamıyorsunuz. 12 çalışıyorsunuz 1,5 ayı vergiye gidiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle kötü bir vergi sistemi yok. Maliye Bakanı bizi ne kadar duyuyor bilmiyorum ama zordayız, geçinemiyoruz, onun için buradayız” dedi.

SAVUNMA SANAYİNDE TOP TÜFEK YAPAN İŞÇİ BİLE EK İŞ YAPAR HALE GELDİ!

Ülkenin en stratejik sektörlerinde çalışan işçilerin bile geçinemedikleri için ek iş yapmak zorunda kaldığını bildiren Atalay, “40 yıldır böyle bir şey görmedim. Savunma sanayinde top, tüfek üreten işçi ek iş yapar hale geldi” diye konuştu. Maliye Bakanının enflasyonu düşüreceğiz derken işçileri düşürdüğünü vurgulayan Atalay, “Kimsenin dayanma gücü kalmadı. 20 Ekim’de Ankara’da büyük Emek Mitingi yapacağız. Tüm kesimler bu mitingde olacak” diye konuştu.

Açıklamanın sonunda Maliye Bakanlığının kapısına “Zordayız Geçinemiyoruz” pankartı asıldı.