Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 112’nci Uluslararası Çalışma Konferansı kapsamında bir konuşma yaptı. Atalay, konuşmasında İsrail’in Gazze’de 243 gündür sürdürdüğü katliamlara dikkat çekerek bir özeleştiride bulundu.

Atalay, şunları kaydetti: “Biz bu salonda işçi haklarından bahsederken, dünyanın birçok yerinde çatışmalar devam etmektedir. Tüm Ortadoğu küresel savaşa dönüşebilecek bir yangın yerine dönüşmüştür.

Bugün Gazze’ye karşı yürütülen işgal operasyonunun 243’üncü günündeyiz. Filistinli işçileri ve halkı, İsrail’in her türlü temel insan hakkını hiçe sayan acımasız saldırıları ve katliamı ile karşı karşıyadır. Uluslararası toplum ise sadece bu katliamı izlemekle yetinmektedir.

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Biz burada konuşurken; bebekler, çocuklar, kadınların da aralarında olduğu siviller hayatını kaybetmeye devam etmektedir.

Dünyanın her tarafında öğrenciler, Filistin’e destek gösterileri yaparken, biz sendikacılar da dahil olmak üzere bu salondakiler, öğrenciler kadar etkili bir tepki gösteremiyoruz"

Filistin’de ve dünyanın diğer bölgelerindeki savaşların ve işçi hak ihlallerinin bir an evvel sona ermesi için uluslararası topluma, konuşmanın ötesinde artık harekete geçme çağrısında bulunuyor, teşekkür ediyorum”