Sosyal güvenlik ve çalışma hayatıyla ilgil merak edilen soruları yanıtlayan Posta Yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşe yazısında bir vatandaştan gelen 'Yeni bir EYT yasası çıkacak mı' sorusunu yanıtladı. Sarısu, yeni bir EYT yasasının çıkabileceğini fakat gündemde şu an böyle bir konunun bulunmadığını dile getirdi.

Konu zam olunca kapılar kapanıyor! Konu zam olunca kapılar kapanıyor!

Sarısu'nun yanıtladığı soru ve cevabı şu şekilde:

Soru: Bir yerde 2’nci EYT yasası çıkacağını okudum. 1999-2008 arası sigortalı olan erkeklere 45 yaşında emeklilik hakkı verecekmiş. Yasalaşması halinde 1999 öncesini de kapsayacak mı? 

Cevap: Bugün için gündemde yeni bir EYT yasası bulunmuyor. Ama bu gelecekte de bulunmayacağı anlamına gelmiyor. Siyasi otorite isterse her zaman yeni bir EYT yasasını çıkartabilir. Esasında toplum da bu yönde büyük bir talep var. Çünkü 7 Eylül’den sonra sigortalı olduğundan bir günle EYT yasasını kaçırıp emekli olacağı tarih 17 yıla kadar uzayanlar var. Ancak 1999’dan öncesini kapsayıp kapsamayacağını sormuşsunuz. Zaten 7 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar mevcut EYT yasasından yararlanıyor. Yeni yasa çıkarsa 7 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olanları kapsar.