Yerel Yönetim Hizmetleri

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Ataşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya dair merak edilenler…

Abone Ol

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet vermeyi sürdüren Ataşehir Belediyesi, bölge halkı tarafından yakından takip edilmektedir. Belediye yönetimi tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden yararlanmanın yollarını arayan pek çok kişi, ilgili modellere yönelik başvuru detaylarını araştırmaktadır.

Ataşehir Belediyesi bölge halkına birçok başlık altında destek eli uzatmaktadır. Düzenli yardım modelleri ile bilinen belediye yönetimi, söz konusu desteklerini resmi web sitesi aracılığı ile paylaşmıştır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Ataşehir Belediyesi’nin yardımlarından ve ilgili yardım modellerine nasıl başvurulabileceğinden bahsettik. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

ATAŞEHİR BELEDİYESİ YEMEK YARDIMI

Fiziksel, ekonomik ve sosyal imkansızlıklar sebebi ile evlerinde yemek yapamayan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak sıcak yemek desteği sağlayan Ataşehir Belediyesi, aşevi aracılığı ile günde 2 bin 570 kişiye ulaşmaktadır. Günde 2 öğün olacak şekilde 4 çeşit sıcak yemek servisi yapan belediye ek olarak; taziye kumanyası, aşure ve kandil simidi dağıtımı da yapmaktadır. Yanı ısıra belediye yönetiminin her ramazan ayında tüm mahallelerde iftar programı düzenlediği de bilinmektedir.

Ataşehir Belediyesi’nin sıcak yemek yardımından yararlanmak isteyen kişiler, 0216 570 50 00 numaralı hat üzerinden yetkililer ile görüşebilirler.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ERZAK YARDIMI

Ataşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara belirli aralıklar ile erzak yardımında bulunmaktadır. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan başvurular titizlik ile incelenmekte ve ön başvuruları olumlu sonuçlanan ihtiyaç sahiplerinin evleri meslek elemanları tarafından incelenmektedir. Yapılan inceleme neticesinde ihtiyaçlar belirlenip haneye erzak yardımı yapılmaktadır.

ATAŞHEHİR BELEDİYESİ BEBEK- HASTA BEZİ YARDIMI

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri tarafından yürütülen bebek- hasta bezi yardımı neticesinde ilgili hak sahiplerine belirli aralıklar ile bez desteği verilmektedir.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ EŞYA VE KIYAFET YARDIMI

Ataşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine ev eşyası ve kıyafet yardımında da bulunmaktadır. Bu tip desteklere ihtiyaç duyan vatandaşların belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekmektedir.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, tekerlekli sandalye desteğine ihtiyaç duyan vatandaşların da başvurularını kabul etmektedir. Yapılan başvuru neticesinde meslek elemanları tarafından yerinde incelemeler yapılır. Engelli bireyin sağlık raporunun ilgili yetkililer tarafından uygun bulunması halinde durum tespit raporu hazırlanır. Söz konusu rapor Değerlendirme Kurulu’nun onayına sunulur. Eğer onay verilir ise kısa süre içerisinde tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanır.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ASKER AİLESİ YARDIMI

4109 sayılı Asker Ailesi Kanunu kapsamında asker aile maaşı bağlanması hizmetini yürüten Ataşehir Belediyesi, bu yardım modeli için başvuruyu zorunlu tutmuştur.

Asker ailesi yardımına askerin eşi ya da annesi başvurmak istiyor ise; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, kira kontratı, hane içinde bulunan 18 yaşından büyük kişilerin e- Devlet şifreleri (6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında açık rıza formu dilekçesi ile birlikte) ve askerlik belgesinin teslim edilmesi gerekmektedir.  

ATAŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL MARKET HİZMETİ

Ataşehir sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi kişilerin yaşam kalitelerini artırmak amacı ile bir sosyal market kuran Ataşehir Belediyesi, bu hizmet modeli kapsamında hak sahiplerine Atakart tanımlamaktadır. Söz konusu kart ile üreticilerden ya da satıcılardan, dernek ya da diğer noktalardan yardımlar alınabilmektedir.

Atakart ile ilgili olarak ‘0216 570 50 00’ numarası aranıp 1013 dahili numarası tuşlanmalıdır.