İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi krizi devam ediyor. Büyükşehir'de görevli kamu emekçileri arasında örgütlü KESK Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube ile belediye bürokratları arasında aylardır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı.

MOBBİNG MASASINI KALDIRMAK İSTEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, memurlar için önümüzdeki iki yıl için sıfır zam önerisinde bulunması masanın yeniden dağılmasına neden oldu. Başkan Tugay'ın önerisi, ikramiyeler dahil olmak üzere toplam aylık 16.750 TL sosyal denge tazminatının ödenmesini içeriyordu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, sözleşmede yer alan 8 Mart Kadınlar Günü izni, regl izni, babalık izni ve mobbing masasını kaldırmak istediği ortaya çıktı.

MEMURLARDAN AĞIZ BANTLI EYLEM

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurlar bugün de eylemlerine devam etti. Kültürpark'ta oturma eylemi gerçekleştiren memurlar, "Sadaka Değil Toplu Sözleşme", "Bize Ekmek Yoksa Size Huzur Yok" ve "Grevli Örgütlü Toplu Sözleşme" sloganları attılar ve aynı zamanda yönetimlerine tepki olarak ağızlarını bantladılar.

TÜM BEL-SEN İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Belediye Başkanı Cemil Tugay'a seslendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde peşpeşe intihar! Sendika tepkili... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde peşpeşe intihar! Sendika tepkili...

Keleş, memurların yeni bir hak talebinde bulunmadığını, mevcut kazanımlarının korunmasın istediklerini söyledi. Keleş açıklamasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın emekçilerin haklarını gasp ettiği ve tehditlerini sürdürdüğü belirtti. Sendikal ve anayasal haklar çerçevesinde demokratik tepkiler gösteren memurlara soruşturma açılacağı ve ağır cezalar verileceği ifade etti.