31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından pek çok belediyede yönetim değişikliği yaşandı. Parti değişimi gözetmeksizin pek çok belediyede işçi kıyımı yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Belediye yönetimi her ne kadar 'Sadece seçime yakın tarihte alınan kişileri çıkardık' dese de çıkarılan işçiler arasında uzun yıllar çalışmış emekçilerin bulunduğu görülüyor.

O belediyeler arasında en çok işçi kıyımı yapan belediye DEM Partili İpekyolu Belediyesi oldu. Seçim sonrası belediyede çalışan 800'e yakın işçinin iş akdine son verilirken 100 işçi sürgün edildi. 

SMS İLE İŞTEN ÇIKARILDILAR

31 Mart'ta DEM Partili Belediye Başkanı Cevdet Altındağ'ın göreve gelmesinin ardından belediyede çalışan 800'e yakın işçi, SMS ile işten çıkarıldı. Bunun için ise 1 Mayıs'ın ertesi günü, yani 2 Mayıs günü beklendi...

Seçim bitti zulüm bitmedi: Engelli işçi önce çöpe verildi sonra işten çıkarıldı Seçim bitti zulüm bitmedi: Engelli işçi önce çöpe verildi sonra işten çıkarıldı

İHTİYAÇ FAZLASI...

SMS ile iş akitlerine son verilenlere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi;

Sayın çalışanımız,
Son dönemde şirketimizde işe alınan ihtiyaç fazlası çalışanların mali külfeti, şirketimiz bünyesinde çalışan işçilerimizin tamamının maaşını ödeyemez duruma getirmiştir. Yine belediye kanununun 49. maddesinde belirtilen oranların çok üzerinde giderlerimizin olduğu tespit edilmiştir. Bu ve diğer bazı hususlar nazara alınıp üzülerek iş akdinize son verilmiştir. 
Bugüne kadarki emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz. 
İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş.

SEBEP OLARAK 'BELEDİYE KANUNU' GÖSTERİLİYOR

Söz konusu çıkarımların nedenini ise kanuna dayandıran DEM'li belediye yönetimi, “belediye kanununun 49. maddesinde belirtilen oranların çok üzerinde giderlerimizin olduğu tespit edilmiştir” gerekçesi ile belediye çalışanlarını işten çıkardı. 

HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ DE HALKLARI DA BÖLDÜNÜZ

İşlerine son verilen belediye işçileri, belediye binası önünde başlattıkları eylemi uzun süredir sürdürüyor.  Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da belediye önünde devam eden eyleme katılarak mücadele eden işçilere destek verdi. Genel Başkan Arslan, “Van'ın tek helal oylarıyla seçildiniz. Halkların kardeşliği dediniz, halkların dediği olacak dediniz, barış, kardeşlik, adalet, hukuk dediniz ama yaptıklarınız ne? Adaleti yerinden ettiniz, hukuku tanımadınız. Halkların kardeşliğini de halkları da böldünüz. Yazıklar olsun size. Hak-İş olarak 40 yıldır buradayız. Çok belediye başkanları gördük. Çoğu da gelip, gittiler. Ancak biz bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. İşten çıkarılma gerekçelerinin hiçbiri gerçek değil, yalan söylüyorlar. İşten çıkarılan 800 arkadaşımızın hakkında işlem yapılmamıştır. Bu işçilerin kusuru nedir? İşe gitmişler, işe başlamışlar. 6 ay önce işe başlamışlar diye işten çıkarma hakkı nereden geliyor” diye konuştu.