İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçileri, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) talepleri için işyerlerinde bir araya geldi. Kültürpark'ın 1. Holü'nde buluşan belediye çalışanları, uzun süredir devam ettirdikleri yürüyüş eylemine devam etmek ve içeri girmek için yeryüzü sofrası kurmak istediler.

Kadıköy Belediyesi işçileri, ücretlerin geç yatırılmasından şikayetçi! Kadıköy Belediyesi işçileri, ücretlerin geç yatırılmasından şikayetçi!

Evrensel'in haberine göre, Belediye çalışanları içeri alınırken, sendika yöneticileri özel güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Hol girişinde güvenlik görevlileri ve emekçiler arasında arbede yaşandı. Sendika şube yöneticisi Cevdet Keleş, "Hukuksuz emirlere uymayın, sendikal haklarımızı ihlal ediyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Keleş, bu anti-demokratik uygulamayı kınayarak "Yolu açın" dedi.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ

Tartışmalar ve itişip kakışmaların ardından sendika yöneticileri içeri girmeyi başardı. Yemek masası kuruldu ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. Bu olayın demokratik haklarımızın ihlali olduğunu vurgulayan sendika yöneticileri, kararlılıkla duruşlarını korudular.