Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarının Genel Başkanlarını Ankara’da sendika genel merkezlerinde ziyaret etti.

İmamoğlu, öncelikle Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. İmamoğlu, Türk-İş'in Türkiye'nin en önemli emek örgütlerinden biri olduğunu vurguladı ve "Türk-İş'i ziyaret etmek benim için onurdur. Türkiye'nin ekonomik zorlukları son dönemde bilinmektedir. Burada en önemli konu, ücretli kesimin sıkıntıları ve sorunlarının farkında olduğumuzu" dedi.

Hem işten atıldılar hem paralarını alamadılar! Hem işten atıldılar hem paralarını alamadılar!

TÜM SENDİKALARIMIZ ÇOK KIYMETLİ

Çalışan kesimin önemli bir hattının da yerel yönetimler olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Bu bağlamda yerel yönetimlerin de kendi bir kısım ekonomik sıkıntıları, aslında Türkiye’deki ekonomik daralma, bütün kurum-kuruluşları etkiliyor. Ama bu bağlamda, ülke genelinde de güçlü bir denge kurulması gerekiyor. Bu noktada hem sizlerin kurumsal deneyimi hem bizlerin süreci yönetme konusundaki, şeffaf ve ortak masada, ortak akılla çalışma prensibimiz, umuyorum İstanbul’da sağlıklı sonuçlar versin, Türkiye’ye örnek olsun. Bunun yanı sıra, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak da bir yanıyla toplu iş sözleşmelerinin dengeli bir biçimde yönetilmesini, hizmetin aksamadan sürecin olgunlaşmasının diliyoruz bütün yerel yönetimlerimiz adına. Tabii bir başka husus da elbette ki Türk-İş’i ziyaret etmek, benim için bir gurur vesilesiydi. Tüm sendikalarımız çok kıymetli. Önemli bir endüstriyel ilişkiler hattını oluşturuyorlar. Sizlere nice başarılı görevler diliyorum. Bütün yönetim kurulunuza, bütün çalışma arkadaşlarınıza, emeğe verdiğiniz hizmetten dolayı da ben de bir kamu yöneticisi olarak, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

81 İLDE EYLEM YAPILIYOR

Türk-İş Genel Başkanı Atalay da ziyareti nedeniyle İmamoğlu’na teşekkür ederek, “Kurum, 73 yıllık bir kurum. Bina, 55 yıllık bina. Ben, 12. başkanıyım. 454 tane bize bağlı sendika var Türkiye’de. Yani 454 tane 81 il temsilcisi var, 5 bölge temsilcisi var. Şu anda takriben 282 bin normal aidat ödeyen işçi var. İLO’da, G20’de, Yüksek Hakem’de; asgari ücrette Türkiye’nin temsilcisi Türk-İş. Bugün öyle denk geldi ki; bugün, 81 ilde, sabah 11.00-12.00 arasında eylem yapılıyor. Onu akşam 17.00’ye aldık. Buraya geldik. 7 bölgeye gittik geçen hafta. Ben, Trabzon’daydım çarşamba günü. Diyarbakır’daydım, İzmir’deydim. Şimdi 81 bölge var bugün. Haftaya salı günü Çankırı mitingi var. Hayırlısıyla Zonguldak var” bilgilerini paylaştı.