Yerel Yönetim Hizmetleri

Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Avcılar Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte Avcılar Belediyesi’nin sosyal desteklerine dair ayrıntılar…

Abone Ol

Sosyal bir devlet olmasının yükümlülüklerini pek çok kurumu ile yerine getiren Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içerisinde yaşayan ve ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlarına destek eli uzatmaktadır. Eğitimden sağlığa, giyimden yakacağa kadar pek çok kategori altında ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan diğer vatandaşlara yardım eli uzatan devletin hizmetleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her sene olduğu gibi bu sene de 50’yi aşkın modeli ile ihtiyaç sahiplerine, yaşlılara ve engellilere destek olmaktadır. Hem de nakdi hem de ayni yardımları ile arama motorlarına sık sık konu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra yerel yönetimlerin destek programları da bölge halkları tarafından yakından takip edilmektedir.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yoluna devam eden ve bu kapsamda da sorumluluğunda olan bölge sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara destek veren belediyelerden biri de Avcılar Belediyesi’dir. Ayni ve nakdi yardımları ile bilinen belediye yönetimi, bölge halkı tarafından yakından takip edilmektedir. ‘Dayanışma Sepeti’ başlığı ile yardımlarını ulaştıran yerel yönetim, söz konusu hizmetlerini resmi web sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşmıştır. Peki, Avcılar Belediyesi’nin sosyal yardımları nelerdir? Avcılar Belediyesi’ne nereden ve nasıl sosyal yardım başvurusu yapılır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

AVCILAR BELEDİYESİ DAYANIŞMA SEPETİ NEDİR?

Avcılar Belediyesi, ‘Dayanışma Sepeti’ başlığı ile bir proje geliştirmiştir. Bu projenin amacı, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar ile destek vermek isteyen vatandaşları buluşturmaktır.

Avcılar Dayanışma Sepeti Projesi kapsamında birçok kategori altında yardım almak mümkündür. Belediye yönetimi bu proje kapsamında vatandaşların taleplerini almakta ve talepler doğrultusunda da destek vermek isteyen vatandaşlardan geri dönüş beklemektedir. Bu sayede ilçede dayanışma ruhunun artırılması hedeflenmektedir.

AVCILAR BELEDİYESİ DAYANIŞMA SEPETİ PROJESİ YARDIM KONULARI

Avcılar Belediyesi’nin ‘Dayanışma Sepeti Projesi’ kapsamında bir araya getirdiği destek vericiler ile destek alıcılar arasında birçok konu başlığı altında dayanışma örneği sergilenmektedir.

Dayanışma Sepeti kapsamında ihtiyaç sahiplerine; gıda, medikal malzemeler, kırtasiye, bebek bakımı, elektronik aletler, beyaz eşya, mobilya ve giyim başlıkları altında destek verilmektedir.

AVCILAR BELEDİYESİ DAYANIŞMA SEPETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Avcılar Belediyesi’nin birçok yerel yönetime örnek olan Dayanışma Sepeti Projesi, arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Bölgede yaşayan veyahut da henüz taşınacak olan pek çok ihtiyaç sahibi Dayanışma Sepeti çerçevesinde belediyeden nasıl destek alabileceklerini merak etmektedir.

Ev eşyasından giyime, kırtasiye malzemelerinden bebek bakım ürünlerine kadar pek çok başlık altında ihtiyaç sahibine destekler ulaştıran Dayanışma Sepeti Projesi’ne, Avcılar Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Web sitesinin açılan ekranında yer alan Dayanışma Sepeti Başvuru Formu’nun online ortamda eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Ayrıca formda yardımın talep edildiği alana ilişkin de bilgiler istenilmektedir. Başvurunun online ortamda tamamlanmasının ardından başvuru sahipleri için değerlendirme süreci başlayacaktır.

Değerlendirme sürecinde kişinin form aracılığı ile vermiş olduğu bilgiler incelenecektir. İnceleme neticesinde Dayanışma Sepeti Projesi’ne uygun bulunan kişilere ihtiyaç duydukları alanlara yönelik destek verilecektir. Ancak formda verilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığının tespit edilmesi halinde yardım bağlanmış olsa dahi iptali gerçekleştirilecektir.

AVCILAR BELEDİYESİ İLETİŞİM

Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ‘Ambarlı Mahallesi Mezarlık Sokak’ adresi üzerinden şahsen ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca kurumun ilgili birimine 444 69 89 numaralı hat üzerinden de erişim sağlanması mümkündür.