Yerel Yönetim Hizmetleri

Bağcılar Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Bağcılar Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Bağcılar Belediyesi sosyal yardımları neler? İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Günümüz değişen ekonomik şartları yalnızca dar gelirli vatandaşları değil nerede ise her kesimden vatandaşın bütçesini direkt olarak etkiledi. Pandemi döneminde ortaya çıkan ve günümüzde halen hem ülkemiz hem de birçok dünya ülkesi adına büyük bir tehdit oluşturan yüksek enflasyon neden ile artan fiyatlar, bütçeler üzerinde adeta bir deprem etkisi yarattı.

Yüksek enflasyonun yanı sıra jeopolitik riskler, kur farkı, üretim faaliyetleri, faiz kararları ve daha pek çok faktörün etkisi ile artan hizmet ve ürün fiyatları, tüketicileri en temel ihtiyaçlarından dahi uzaklaştırmaya başladı. Bugün gıda ihtiyaçlarını dahi tane hesabı ile karşılamak durumunda kalan pek çok kişi bu durumun ne zaman düzeleceğini, alım güçlerinin ne zaman yükseleceğini merak ederken sosyal yardımlar da hiç olmadığı kadar yakından takip edilmeye başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardım modelleri son dönemlerde birçok kişi tarafından yakın takip altına alındı. Gıdadan eğitime, sağlıktan ulaşıma, giyimden barınmaya kadar pek çok alanda desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar, bakanlık yardımlarının yanı sıra belediye yardımlarını da sorgulamaya başladı. Bu noktada son dönemlerde özellikle Bağcılar Belediyesi’nin sosyal yardım projelerinin arama motorlarına sık sık konu olduğu görüldü. Peki, Bağcılar Belediyesi sosyal yardımları neler? Kimler Bağcılar Belediyesi’nin sosyal yardımlarından yararlanabilir? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

BAĞ- KART NEDİR?

İstanbul’un en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Bağcılar’da yaşayan birçok kişi, yerel yönetimlerin sosyal yardımlarından nasıl yararlanabileceklerini merak etmektedir.

Bağcılar Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların bütçelerini desteklemek amacı ile ‘Bağ- Kart’ hizmeti sunmaktadır. Bu kart, Bağcılar halkının gündelik yaşamını kolaylaştırmakta ve alışverişten eğitime kadar pek çok alanda birtakım ayrıcalıklar tanımaktadır.

BAĞ- KART’IN AVANTAJLARI NELERDİR?

Bağcılar Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri ve dezavantajlı gruplarda yer alan kişilerin kullanımlarına açmış olduğu Bağ- Kart, kullanıcılarına birçok avantaj sunmaktadır.

Bağ- Kart kullanımı ile ihtiyaç sahiplerinin ve diğer hak sahiplerinin pek çok ayrıcalıktan yararlanabileceklerini belirten Bağcılar Belediyesi, söz konusu avantajları şu şekilde sıralamıştır:

  • Sosyal tesislerde indirimli yemek yeme
  • Marketlerde indirimli alışveriş yapma
  • Özel eğitim kurumlarına indirimli kayıt
  • Özel spor merkezlerine indirimli giriş
  • Kütüphanelere giriş ve kütüphane yoğunluğunun takibi

BAĞCILAR BELEDİYESİ BAĞ- KART BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Eğitimden market alışverişine kadar pek çok alanda indirim fırsatı sunan Bağ- Kart, Bağcılar’a henüz taşınmış veyahut da bu karttan henüz haberi olmuş birçok kişi tarafından sık sık sorgulanmaktadır. Bölge halkı Bağ- Kart başvurusunu nereden ve nasıl yapıldığını merak etmektedir.

Bağcılar Belediyesi tarafından ‘Bağ- Kart’ ismi ile hizmete sunulmuş olan avantaj kartına belediyenin resmi web sitesinde yer alan başvuru formu doldurularak başvuru yapılabilmektedir. Form aracılığı ile istenilen bilgilerin kesinlikle doğru ve eksiksiz bir şekilde beyan edilmesi gerekir. Aksi takdirde yardım kartı verilse dahi sonrasında iptal durumu söz konusu olabilir.

Bağ- Kart’a belediyenin resmi web sitesinin yanı sıra belediyenin hizmet binası üzerinden de başvuru yapılması mümkündür.

BAĞCILAR BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bağcılar Belediyesi’ne kurumun çağrı merkezi üzerinden ulaşılabilmektedir. ‘0212 410 06 00’ numaralı hat, belediyenin müşteri hizmetleri iletişim numarasıdır. ‘0552 410 06 00’ ise belediyenin WhatsApp hattıdır.

Belediyenin adresi ise ‘Cumhuriyet Caddesi No: 99 Bağcılar/ İstanbul’ şeklindedir.