Yerel Yönetim Hizmetleri

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Başakşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya dair merak edilenler…

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yardım modellerinin yanı sıra şehrin ilçe belediyeleri tarafından verilen yardımlar da bölge halkları tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda son dönemlerde özellikle Başakşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarının arama motorları üzerinden sık sık sorgulandığı görülüyor.

İstanbul’un kalabalık ilçeleri arasında yer alan Başakşehir’de yaşayan birçok kişi yerel yönetimlerin hangi alanlarda yardım modelleri geliştirdiğini öğrenmek üzere sorgulamalarda bulunuyorlar. Bizler de o kişiler için bu içeriğimizde Başakşehir Belediyesi’nin güncel yardım modellerine dair bilgilendirmelerde bulunduk. İşte konuya dair ayrıntılar…

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOSYAL YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Başakşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş olan yardım modellerinden, Başakşehir ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar yararlanabilir.

Yoksul, düşkün, hasta ve engelli vatandaşlara çok çeşitli kategoriler altında yardım eli uzatan Başakşehir Belediyesi, söz konusu yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin gelir durumlarını ve diğer özelliklerini kontrol etmektedir. Yapılan başvuruların olumlu değerlendirilmesi halinde kişiye veyahut da hanesine belediye yönetimi tarafından yardım bağlanmaktadır.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR

Başakşehir Belediyesi’nin birçok kategori altında vatandaşlarına yardımcı olduğu bilinmektedir. Konservatuar hayalleri kuran öğrenciler için Tiyatro Akademisi’ni kuran belediye yönetimi lise öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika dahilinde konservatuar sınavlarına hazırlanma imkanı sunmaktadır.

Bahçeşehir Belediyesi BİKOM projesi ile ilçe genelinde altyapı imar ve eğitimden spora kadar pek çok konu başlığı alında vatandaşların talepleri doğrultusunda iyileştirmeler yapmaktadır.

Cenaze ve taziye hizmetleri de sunan Bahçeşehir Belediyesi, cenazenin birinci derece yakınlarının ikametlerinin olması halinde şehir içi ve şehir dışı otobüs yardımında bulunmaktadır. Yanı sıra taziye yemeği dağıtımı da yine belediye ekipleri tarafından yapılmaktadır. Taziye çadırı, masa ve sandalye gibi ihtiyaçlar da belediyenin kontrolü altındadır.

Başakşehir Belediyesi hane içinde yaşlı, engelli, yatalak ve kendine bakamayacak durumda olan vatandaşların bulunmaları halinde o kişilere evde bakım hizmeti vermektedir.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEKKART UYGULAMASI NEDİR?

Başakşehir ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlar, belediyenin hizmete sunmuş olduğu Destekkart’ı kullanabilirler. Bu kart yalnızca ihtiyaç sahiplerine özel olarak tanımlanmakta ve o kişilerin geçimlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Destekkart başvurusunda bulunan kişiler belediyenin ilgili biriminde görevli olan kişiler tarafından evlerinde ziyaret edilirler. Verilen bilgilerin doğruluğunu ev ortamında da test eden yetkililerin uygun bulmaları halinde ilgili kişilere Destekkart tanımlanır. Söz konusu kart ile birçok noktadan ücretsiz veyahut da indirimli olarak alışveriş yapılabilir. Ayrıca belediyenin düzenlediği bazı organizasyonlar için de Destekkart kullanılabilir.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Başakşehir ilçe sınırları içerisinde yaşayıp belediyenin yardımlarından yararlanmak isteyen pek çok kişi, söz konusu sosyal yardım modellerine nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini merak etmektedir.

Başakşehir Belediyesi tarafından verilmiş olan bilgiye göre yerel yönetimlerin sosyal yardım modellerine belediyenin resmi web sitesi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Yanı sıra aynı platform üzerinden mevcut başvuruların takipleri de yapılabilmektedir.

Kayabaşı Mahallesi 15 Temmuz Sokak No: Başakşehir/ İstanbul adresine şahsen giderek de sosyal yardım başvurusunda bulunulabilmektedir. Ayrıca mevcut sosyal yardım modellerine yönelik bilgi de talep edilebilmektedir.

Başakşehir Belediyesi’ne sosyal yardım başvurusunda bulunan veyahut da bulunmak isteyen vatandaşlar belediyenin; ‘belediye@basaksehir.bel.tr’ mail adresini ya da ‘444 0 669’ numaralı iletişim numarası üzerinden de yetkililer ile iletişime geçebilirler. Söz konusu iletişim kanalları aracılığı ile hem yardım başvurusu yapılabilmekte hem de mevcut başvuruların takibi sağlanabilmektedir.