Yerel Yönetim Hizmetleri

Belediye çalışanları CHP İl Başkanlığına yürüyecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında yaşanan gerilim devam ediyor. Memurlar çarşamba günü iş bırakma eylemi gerçekleştirerek CHP İzmir İl Başkanlığına yürüyecek.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve memurların yetkili sendikası Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi konusunda yaşanan uzun süreli kriz, Büyükşehir Belediyesi'nin teklifinin ve sendikanın teklifinin reddedilmesiyle devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eylemlerin ardından belediye meclisinden yasal sınırın üzerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi almış ve çözüm için önemli bir adım atılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Başkan Cemil Tugay’ın direktifiyle sendika temsilcilerini arayarak geçtiğimiz günlerde Sosyal Denge Tazminatı’nı da (SDT) içeren aylık 16 bin 750 TL’lik sözleşme teklifinde bulunmuştu. Sendika teklifi reddederken, Tugay’a revize çağrısında bulunarak eylemlerine devam etmişti.

CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürünecek

Yeni hafta başlangıcıyla birlikte, sendika Çarşamba günü tam gün iş bırakma ve CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürüme eylemi çağrısı yaparken, memurlar geçtiğimiz ay yaşanan kriz sürecinde CHP İzmir İl Binası önüne yürüyüp taleplerini dile getirmişti. Memurlar, diğer günlerde ise Kültürpark hollerinde gerçekleştirdikleri eylemlere devam etme kararı aldı.