Belediye-İş Sendikası

Belediye-İş Sendikası'ndan tamamlayıcı emeklilik sistemine tepki!

Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesini yayımladı. Sendika yönetimi tarafından açıklanan bildirgede, tamamlayıcı emeklilik sistemine yönelik eleştiriler dile getirildi. Sendika, bu sistemin amacının kıdem tazminatı hakkını tasfiye etmek olduğunu dile getirdi.

Abone Ol

Belediye-İş Sendikası 19 Eylül 2024’te Ankara’da toplanarak, çalışma hayatının ve emekçilerin gündeminde olan gelişmeleri ve örgütlenme çalışmalarını değerlendirerek Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesini yayımladı.

Bildirgede, emeklinin ve çalışanların hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi vermesine dikkat çekilerek artan fiyatlara karşı acil müdahalenin yapılması gerektiği belirtildi. Ülkede çalışanların büyük bir kısmının asgari ücretle geçim sağladığı belirtilerek yeni yılda yapılacak asgari ücret zammının 'yaşanabilir' seviyeye çıkarılması talebinde bulunuldu.

Bildirgede, gündemdeki yerini koruyan tamamlayıcı emeklilik sistemine de değinilerek, bu sistem ile amaçlananın kıdem tazminatını ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, "Esnek çalışma biçimlerinin tamamlayıcısı olarak gündeme gelen, “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” ile de yapılmak istenen kıdem tazminatı hakkını tasfiye etmektir. Başkanlar Kurulumuz, emeğin kazanımlarını yok etmeyi amaçlayan esnek çalışma modelleri ile kıdem tazminatının işlevsiz hale getirilmesine yönelik tüm girişimlerin toplumsal barışı bozacağına inanmaktadır. Kurulumuzkıdem tazminatının fona devredilmesi veya süresinin azaltılması gibi girişimlerde Türk-İş Genel Kurul kararları doğrultusunda sonuç alınıncaya kadar Kızılay Meydanı da dahil her yolu kullanma kararlılığındadır" denildi.