Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, başkan yardımcıları, sendika yöneticileri, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve belediye personelleri katıldı.

Başkan Tahsin Erdem ve Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş tarafından imzalanan sözleşme, limited şirketindeki personeli kapsayarak 2024 yılı Temmuz ayından itibaren %42 oranında bir artışla sonuçlandı. Sözleşme, belediye çalışanlarının haklarını ve çalışma koşullarını iyileştirmekte olup günlük yevmiyenin 1608 TL'ye yükseltilmesini ve ikinci 6 ay için %10 zam yapılmasını içermektedir.

Iğdır Belediyesi'ndeki eylem sürüyor! İşçiler işe dönene kadar buradayız... Iğdır Belediyesi'ndeki eylem sürüyor! İşçiler işe dönene kadar buradayız...

GÜZEL BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATIYORUZ

Başkan Tahsin Erdem; “31 Mart öncesi üç aylık seçim periyodunda ve gittiğimiz her platformda, gerek vatandaşlarımız ile gerek çalışanlarımız ile karşılaştığımızda her ne kadar aksi yönde işçilerimizin morallerini bozmaya çalışsalar da biz mutlaka emekçi kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını vereceğimizi söylemiştik. Sendikamız ile birlikte yaptığımız toplantılarımızda günün koşullarında emekçilerimizi enflasyon canavarının etkisinden kurtarabilmek için ciddi çalışmalar yaptık. Bazı belediyeler işçi ücretlerini ödemekte zorlanırken ki bunu gururla söylüyorum çok güzel bir sözleşmeye imza atıyoruz, emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz. İmza altında almış olduğumuz sözleşmemiz emekçi kardeşlerimize, Zonguldak’ımıza hayırlı uğurlu olsun.’ şeklinde konuştu. 

Osman Karataş, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı olarak, Tahsin Erdem'e teşekkür ederek, bölgenin en iyi sözleşmelerinden birini imzaladıklarını belirtti. Ayrıca, imzalanan sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından, büyük bir alkış ve coşku eşliğinde imza töreni gerçekleştirildi.