Yerel Yönetim Hizmetleri

Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Beyoğlu Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte Beyoğlu Belediyesi’nin yardımlarına dair ayrıntılar…

Abone Ol

Yeni dönemde de sosyal belediyecilik anlayışı ile yoluna devam eden Beyoğlu Belediyesi, bölge halkına çok çeşitli kategoriler altında ayni ve nakdi yardımlar ulaştırmaktadır.

Beyoğlu Belediyesi’nin yönetimi altında olan sınırlar içerisinde yaşayıp halen belediyenin imkanlarından faydalanmayan pek çok kişi, yerel yönetimlerin güncel sosyal yardım modellerini yakından takip etmektedir. Peki, Beyoğlu Belediyesi’nin sosyal yardımları nelerdir? Beyoğlu Belediyesi’nin sosyal yardımlarından kimler, nasıl yararlanabilir? İşte konuya dair ayrıntılar…

BEYOĞLU BELEDİYESİ SICAK YEMEK YARDIMI

42 bin 735 aileye ve 61 bin 359 kişiye sıcak yemek yardımında bulunan Beyoğlu Belediyesi, 2024 yılında da ilgili yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam etmektedir. Belediye tesislerinde üretilen 3 çeşit yemeği ihtiyaç sahiplerinin hizmetlerine sunan Beyoğlu Belediyesi, sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip olan kişilerin başvurularını halen kabul etmektedir.

BEYOĞLU BELEDİYESİ ASKER AİLESİ YARDIMI

70 asker ailesine maaş bağlayan Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Beyoğlu’nda ikamet eden ve askerlik süresi kapsamında 45 gününü dolduran kişilerin ailelerine nakit desteği sağlamaktadır. Söz konusu destekten muhtaç durumda olan askerlerin aileleri yararlanabilmektedir.

BEYOĞLU BELEDİYESİ EŞYA YARDIMI

2024 yılı itibari ile 92 aileye eşya yardımlarını teslim eden Beyoğlu Belediyesi, söz konusu yardımın başvurulara açık olduğunu belirtmiştir. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki eşya gereksinimlerini gidermeye devam eden yerel yönetim, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve eşya almaya gücü yetmeyen kişilerin başvurularını kabul etmektedir.

BEYOĞLU BELEDİYESİ YANGIN VE TABİİ AFET YARDIMI

Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilmiş olan modeller arasında yer alan Yangın ve Tabii Afet Yardımı, doğal afet ve kriz durumlarında Beyoğlu sınırları içerisinde yaşayan vatandaşları kapsamaktadır.

Şu an için 5 ailenin yararlandığı Yangın ve Tabii Afet Yardımı programı, su baskını, yangın gibi durumlardan ötürü zarar görmüş olan ailelere destek olmayı amaçlamaktadır.

BEYOĞLU BELEDİYESİ YAKACAK YARDIMI

Son verilere göre ihtiyaç sahiplerine 2 bin 460 torba kömür, 410 torba odun ulaştıran Beyoğlu Belediyesi, bu yardım modeli aracılığı ile ilçe sınırları içerisinde yaşayan aileleri zorlu kış şartlarına karşı koruma altına almaktadır.

BEYOĞLU BELEDİYESİ RAMAZAN ERZAK PAKETİ

Son olarak 4 bin 928 aileye 762 adet erzak kolisi teslimi gerçekleştiren Beyoğlu Belediyesi, her ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği vermektedir.

BEYOĞLU BELEDİYESİ GLUTENSİZ GIDA PAKETİ

30 aileye 357 paket glutensiz gıda desteği sağlayan Beyoğlu Belediyesi, çölyak hastalarına yardımcı olmaya devam etmektedir. Belediye yönetimi sağlık kurulu raporu ile çölyak hastası olduğunu ispat eden tüm vatandaşların gıda paketi başvurularını değerlendirmeye almaktadır.

BEYOĞLU BELEDİYESİ KIRASİYE VE OKUL KIYAFETİ YARDIMLARI

100 öğrenciye okul kıyafeti teslimini gerçekleştiren Beyoğlu Belediyesi, başta yetim ve öksüz öğrenciler olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm çocukların okul kıyafeti, okul çantası, kırtasiye malzemeleri ve diğer eğitim araç gereçlerini Sosyal Market Vakfı iş birliği kapsamında temin etmektedir.

BEYOĞLU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Beyoğlu Belediyesi’nin çok çeşitli kategoriler altında başvurulara açmış olduğu sosyal yardım modelleri, ilçe halkı tarafından yakından takip edilmektedir. Belediye yönetimi tarafından yapılmış olan değerlendirmeler neticesinde binlerce aile söz konusu yardım modellerinden destek almaya devam etmektedir. Henüz desteklerden yararlanmayan ihtiyaç sahiplerinin yardım başvuruları ise belediyenin aktif olarak kullandığı ‘444 0 160’ numaralı hattı üzerinden kabul edilmektedir.