Yerel Yönetim Hizmetleri

Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Büyükçekmece Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Büyükçekmece Belediyesi’nin yardımları neler?

Abone Ol

Ağırlaşan hayat şartları sebebi ile devlet desteklerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan pek çok kişi, bulundukları bölgelerde faaliyet gösteren sosyal hizmetler müdürlüklerinin çalışmalarını yakın takip altına aldı.

Bakanlıkların ve diğer resmi kurumların sosyal desteklerinden yararlanmanın yollarını arayan pek çok kişi arama motorları üzerinden sorgulamalarına devam ederken bu süreçte özellikle Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal yardımlarının fazlaca merak edildiği görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yardım programlarının yanı sıra yaşadıkları ilçenin yönetiminden sorumlu olan Büyükçekmece Belediyesi’nin yardım modellerini de araştıran vatandaşlar, yerel yönetimlerin hangi şartlar çerçevesinde vatandaşlara destek olduğunu merak etti. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Büyükçekmece Belediyesi’nin devam eden yardım modellerini bir araya getirdik. İşte o yardımlara ilişkin ayrıntılar…

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Resmi web sitesi üzerinden Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışma sistemine dahil bilgilendirmelerde bulunan Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin web sitesinden edinilen bilgilere göre belediyenin Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde yaşayan yüzlerce kişinin hanesine destek olmaya devam ediyor. Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli yaşlı ve göçmen ailelere yönelik, sosyal yardım modelleri geliştirmiş olan müdürlük, bu sayede kişileri topluma kazandırmayı, refahlarını yükseltmeyi ve geçim dertlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ

Büyükçekmece Belediyesi’nin başvurulara açık olan sosyal yardım modelleri, ilçeye henüz taşınmış veyahut da uzun süredir ilçede yaşıyor olsalar da sosyal yardım modelleri hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından sık sık sorgulanıyor.

Büyükçekmece Belediyesi bölge halkına belirli kriterler çerçevesinde hem nakdi hem de ayni yardımlarda bulunuyor. Şu an için belediyenin Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen bazı destek modelleri şu şekilde:

  • Okul kıyafeti yardımı
  • Nakit desteği
  • Hasta yatağı yardımı
  • Tekerlekli sandalye yardımı
  • Hasta bezi yardımı
  • Kırtasiye yardımı
  • Okul çantası yardımı
  • Sevgi Eli Gıda Bankası
  • Kömür yardımı
  • Tüp yardımı
  • Gıda yardımı
  • Kıyafet yardımı
  • İkinci el eşya yardımı

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Birçok kategori altında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam eden Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü, arama motorları üzerinden sorgulanmaya devam ediliyor. Yardıma ihtiyaç duyan ancak belediye yönetiminin hangi şartlar çerçevesinde ve kimlere yardım ettiğini henüz bilmeyen vatandaşlar, yardım modelleri için belirlenmiş olan başvuru kriterlerini araştırmayı sürdürüyorlar.

Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren ve ihtiyaç sahiplerinin bütçelerini desteklemeyi hedefleyen Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü, her bir yardım modeli için ‘ihtiyaç sahibi olma’ kriterini göz önünde bulunduruyor. Yanı sıra engelli ve hasta yardımları için de sağlık kurulu raporunun beyan edilmesini isteyen müdürlük, öğrenci yardımlarından yararlanmak isteyen çocuklar için de öğrenci belgesinin ibraz edilmesini talep ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Büyükçekmece Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin yetkililer ile doğrudan irtibat kurmaları gerekiyor. Belediyenin ‘444 0 340’ numaralı hattı üzerinden sosyal yardım modellerine ve modellere ilişkin başvuru süreçlerine dair bilgi almayı talep edebilen vatandaşlar ayrıca belediyenin hizmet binasına şahsen giderek de yetkililer ile irtibat kurabiliyorlar.

Yapılan başvuruları kısa bir süre içerisinde değerlendiren Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü, olumlu görüş bildirilen başvuru sahiplerine ilgili yardımı vakit kaybetmeden ulaştırıyor.