Yerel Yönetim Hizmetleri

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Çekmeköy Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya dair merak edilenler…

Abone Ol

İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Çekmeköy, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. İlçe sınırları içerisinde yaşayan veyahut da yakın zaman içerisinde ilçeye taşınmayı planlayan pek çok kişi, yerel yönetimlerin güncel yardım hizmetlerini yakından takip etmektedir.

Yeni dönemde de sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmet vermeye devam eden Çekmeköy Belediyesi, vatandaşlarına pek çok kategori altında yardımcı olmaktadır. Peki, Çekmeköy Belediyesi’nin yardım modellerinden nasıl yararlanılır? İşte detaylar…

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ

Çekmeköy Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile ilçe halkına pek çok kategori altında destek olmaktadır. Söz konusu yardım modelleri, aktif olarak başvurulara açıktır.

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden edinilen bilgilere göre müdürlük, birçok kategori altında vatandaşlara yardım eli uzatmaktadır. Söz konusu internet sitesinde sıralanmış olan hizmetler ise şu şekildedir:

  • Sosyal yardım birimi (ayni ve nakdi yardımlar, eşya yardımı, medikal yardımı, sıcak yemek ve kahvaltı hizmeti, evde temizlik ve kişisel bakım hizmeti: Kiracı ise kira kontratı, sağlık sorunu var ise sağlık raporu, öğrenci ise öğrenci belgesi (başvuruda istenen belgeler), hizmetin tamamlanma süresi 5 gün.
  • Engelsiz Yaşam Merkezi Sosyal Organizasyonu: Nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu (başvuruda istenilen belgeler), hizmetin tamamlanma süresi 5 gün.
  • Psikolojik Danışma Hizmeti: Nüfus cüzdanı fotokopisi (hizmet tamamlanma süresi 10 gün).
  • Çocuk Koruma Hizmeti Yönlendirme: Meslek elemanları tarafından sosyal incelemede tespit edilenle ve ihbarlar (başvuruda istenilen belgeler), hizmetin tamamlanma süresi 4 gün.
  • Taziye Destek Hizmeti (pide- ayran, masa- sandalye- çay kazanı, çay- şeker, taziye çadırı): Adres bilgileri istenmekte olup talep edilen hizmetler sunulmaktadır (başvuruda istenilen belgeler), hizmetin tamamlanma süresi 1 gün.
  • Kırtasiye (Eğitim Seti) Hizmeti: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan listeye göre (başvuruda istenilen belgeler), hizmetin tamamlanma süresi 3 ay.
  • Engelsiz Yaşam Merkezi Eğitim ve Atölye Hizmetleri: Nüfus cüzdanı, sağlık raporu, fotoğraf (başvuruda istenilen belgeler), hizmetin tamamlanma süresi 5 gün.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ BAŞVURU ŞARTLARI

Çekmeköy Belediyesi tarafından hizmete sunulmuş olan sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Yukarıda hizmet bazında belirtmiş olduğumuz başvuru evraklarını ibraz edebilen tüm ihtiyaç sahipleri, öğrenciler, engelliler ve yaşlılar, söz konusu yardım modellerine belediyenin ilgili birimi aracılığı ile başvuru yapabilmektelerdir.

Çekmeköy Belediyesi tarafından başvurulara açılmış olan sosyal yardım modellerinden yalnızca Çekmeköy ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar yararlanabilmektelerdir.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ BAŞVURU DETAYLARI

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşa ulaştırılan sosyal yardımlardan henüz yararlanmayan kişilerin belediye yönetimine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular belediyenin ilgili birimi tarafından şahsen kabul edilmektedir. Ayrıca güncel yardım modelleri ile ilgili olarak telefon üzerinden de bilgi alınabilmektedir.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BELGERİ

Çekmeköy Belediyesi sosyal yardım başvurusu için iki ayrı müracaat yeri belirlenmiştir. İlk müracaat yeri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ikinci müracaat yeri ise Çekmeköy Belediye Başkanlığı’dır. Söz konusu müracaat yerlerinin adres ve iletişim bilgileri ise şu şekilde paylaşılmıştır:

  • Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü (Gülçin Muştu- Sosyal Yardım İşleri Müdür Vekili): Çekmeköy Belediyesi Merkez Mahallesi Piri Reis Caddesi No: 5, 0216 600 06 00, gulcinmustu@cekmekoy.bel.tr
  • Çekmeköy Belediye Başkanlığı (Vefa Vedat Budak- Belediye Başkan Yardımcısı): Çekmeköy Belediyesi Merkez Mahallesi Piri Reis Caddesi No: 5, 0216 600 06 00, vefavedatbudak@cekmekoy.bel.tr