Kocaeli'deki Goodyear lastik fabrikası, üretime 1 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında ara verecek. Bu nedenle Goodyear İzmit Fabrikasında çalışan 430 işçi, üretim olmadığı için işveren tarafından bir aylık izne çıkarıldı. 

Lastik-İş Sendikası'nın üyesi olduğu fabrikada, 430 işçi üretimin olmadığı ve yıllık bakım gerekçesi sebebiyle izne çıkarıldı. Fabrikada çalışan işçilerden bazıları 20 günlük yıllık izinlerinin 6 gününü gelecek yıla bırakırken, 20 günden fazla izni olanlar sadece bu yılın izinlerini kullanarak izne çıkarıldı. Fabrikadaki düşük üretimin sebebi ise son bir yıldır sipariş talebindeki azalma olarak belirtildi.

Fabrikada, üretimin azaldığı ve bu nedenle işverenin durma kararı aldığı belirtildi. Nisan ayında duruşu Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildiren fabrika, yıllık izni yetmeyen işçilerin gelecek yılki izinlerini de kullandırdı.

WOMEN-UP projesi nedir? WOMEN-UP projesi nedir?

430 İŞÇİ İZNE ÇIKARILDI

Lastik-İş Sendikası'nın üyesi olduğu fabrikada çalışan 430 işçi, işverenleri tarafından üretimin durmaması ve yıllık bakım nedeniyle izne çıkarıldı. Fabrikadaki işçilerden 20 gün yıllık izin hakkı olanlar, gelecek yıl için 6 gün izin kullanırken, 20 günden fazla izin hakkı olanlar sadece bu yılın izinlerini kullanarak izne çıkarıldı. Fabrikada üretimin azalmasının nedeninin son bir yıldır sipariş azlığı olduğu belirtildi. Sipariş olmaması nedeniyle fabrika uzun bir süreliğine durduruldu.