İşçilerden Enerji-İş Sendikası ile ilgili şok iddia: Sendika bizi işimizle tehdit etti! İşçilerden Enerji-İş Sendikası ile ilgili şok iddia: Sendika bizi işimizle tehdit etti!

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Çerkezoğlu, TÜİK'i gerçek enflasyon rakamlarını açıklamaya davet etti. Çerkezoğlu, "Gerçekleri açıkla, ekmeğimizle oynama" yazılı pankartla iktidara seslendi.

RAKAMLARLA OYNAYARAK ENFLASYON DÜŞMEZ

Konuşmasında siyasi partilere de seslenen Çerkezoğlu, "Eflasyonu böyle mi düşüreceksiniz. Enflasyon düştü diyerek enflasyon düşmez. Rakamlarla oynayarak enflasyon düşmez. Çünkü gerçekler üzeri örtülebilecek şeyler değildir. Bu yüksek enflasyon ve hayat pahalılığını bu ülkede yaşayan herkes her gün görüyor. İktidarın yapması gereken şey bu yüksek enflasyon karşısında gerçek rakamları baskılamak değildir" dedi.

Türkiye'de enflasyonun sebebinin dolarizasyon, aşırı şirket karları ve arz problemleri olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, "Enflasyonla gerçek bir mücadele için bu konularda adım atılması gereklidir. İktidara birkez daha sesleniyoruz. Bu yüksek enflasyona yol açan maliye politikalarınızdan vazgeçin. Ürettiğimiz değerin hakça paylaşıldığı bir ekonomi politikası mümkün" çağrısında bulundu.