Lezita Fabrikası'nda çalışan Öz Gıda İş Sendikası üyesi işçiler, daha iyi şartlarda çalışmak için bir süredir grev yapıyor. Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu'ndan (EFFAT), işçilerin grevine destek geldi. EFFAT Genel Sekreteri Kristjan Bragason, Abalıoğlu Lezita fabrikasında 83 gündür greve devam eden işçilere gönderdiği destek mektubunda "37 Avrupa ülkesindeki 25 milyondan fazla işçiyi temsil eden Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu (EFFAT) adına, Lezita Fabrikası’nda sürdürmekte olduğunuz grevinizi desteklediğimizi belirtiyoruz. Toplu eyleminizde adil muamele, yönetimle ve iş ortamında saygı çerçevesinde çalışmayı talep ediyorsunuz. Bunun yanı sıra aşırı uzun çalışma saatleri, yetersiz ücretler ve güvensiz çalışma ortamları ile de mücadele ediyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

Lezita'da kriz devam ediyor! Tüm işçiler işi bırakabilir Lezita'da kriz devam ediyor! Tüm işçiler işi bırakabilir

'Lezita'ya Çağrı'

İşçilerin verdiği bu mücadelede EFFAT olarak destek olduklarını belirten Bragason, "Hiçbir işçi korumasız çalışma veya uzun çalışma saatleri nedeniyle çalışırken sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmaya mecbur bırakılmamalıdır. Effat, Lezita yönetimini işgücü için yeterli bir çözüm bulmak ve çalışma ortamına adil muamele ile itibarı geri getirmek üzere müzakere masasına oturmaya çağırıyor. EFFATmücadelenizle ilgili bilgileri tüm Avrupa'da farkındalığı artırmak amacıyla üyelerimizle paylaşacaktır" dedi.

Sendika'dan EFFAT'a Teşekkür

Sendikaya üye işçilerin verdiği  mücadeleye destek oldukları için EFFAT'a teşekkür eden Öz Gıda İş Sendikası, "Bu dayanışma mesajı, sendikal hareketimizin uluslararası desteğini bir kez daha ortaya koymaktadır. EFFAT'ın desteği, işçilerimizin haklı taleplerine güç katmakta ve mücadelemizin evrensel boyutta yankı bulmasını sağlamaktadır.
Sendikamız, EFFAT Genel Sekreteri Kristjan Bragason’a bu anlamlı destek mesajı için teşekkür eder, üyelerimize ve tüm emekçilere birlik ve beraberlik içinde mücadeleye devam etme azmimizi bir kez daha vurgularız. Adil çalışma koşulları ve insan onuruna yakışır bir iş ortamı için direnişimiz kararlılıkla sürecektir. Lezita işçileri olarak, emeğimizin karşılığını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Dayanışma ile güçlüyüz!" mesajını paylaştı.