Sevde NAMALAN /ÖZEL- İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu'a ait Lezita Fabrikasında çalışan işçilerin 207 gündür sendikal mücadelesi devam ediyor. İşçilerin sendikal hak mücadelesi büyük bir kararlılıkla devam ederken Lezita'nın Göztepe Basket Takımı'na sponsor olması tepkilere yol açtı. Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire başkanı Göksel Şengün, bu sponsorluğun bir algı operasyonu olduğunu belirterek, "Söz konusu sponsorluk bir algı operasyonu, adeta bir göz boyama olarak görüyoruz. Bu durum, sponsorluğa olan karşıtlığımızdan kaynaklı değil. İşçilerinin hakkını vermeyen bir firma, milyon lirasını sponsorluk adına veriyor... Asli görevini bile yerine getiremeyen firma, kendini iyi göstermek için sponsorluğa başvuruyor. Gerçekten içler acısı bir durum" dedi.

GÖZTEPE'NİN BU YANLIŞTAN DÖNMESİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Bugüne kadar pek çok mücadeleye destek vermiş bir takımın böyle bir duruma karşılık imza atmasının son derece şaşırtıcı bulduklarını dile getiren Şengün, "Göztepe, bugüne kadar haklının yanında olmuş, pek çok mücadelede desteğini esirgememiş bir takım. Bu takımın böyle bir şeye imza atması oldukça ilginç! Göztepe'nin bu yanlıştan dönmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

SİZ HALKIMIZI SALAK MI ZANNEDİYORSUNUZ?

Şengün, "Bu sponsorluk hadisesi tüm kamuoyuna ne yazık ki Lezita markasını yanlış tanıtarak işçi düşmanlığı ile gündeme getirmiş bir Genel Müdürün çırpınma hamlesi olarak değerlendirilebilir. Bölge halkı ile alay eder gibi "çalışacak kimse yok, o yüzden Hindistan'dan işçi getiriyoruz" diye açıklama yapma gafletine düşen bir firmanın Genel Müdürü Mesut Ergül. Şimdi Türk toplumundan, sağlıktan, sıhatten, bilinçten bahsetmeye başlamış. En hafif tabiri ile komik bu söyledikleri. Siz halkımızı salak mı zannediyorsunuz sayın Lezita yetkilileri? İşçi düşmanlığınıza, sendika düşmanlığınıza devam ettiğiniz sürece sizi topluma ifşa etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DİYALOGDAN KAÇIYORLAR

Lezita'nın, hiçbir kurala uymayan davranışlarıyla tanınan bir şirket olduğunu ifade eden Şengün, "Şirket patronu Amerika'da yaşayan, Türkiye'ye yılda iki kez ancak uğrayan bir vatandaş... Söz konusu kararları yalnızca Türkiye'deki yöneticilere bırakacağını hiç sanmıyoruz. Alınan her bir kararda bizzat emri olduğu aşikar... Grevimiz başlayalı tam 207 gün oldu ancak hala işveren tarafından ses seda yok! Son temas, Bakanlık aracılığıyla yapılan görüşmeler neticesinde gerçekleşmişti. Orada da işçilerin çok uçuk talepleri olduğu iddasında bulunmuşlardı. Bu görüşmeden sonra da  herhangi bir temasımız olmadı. Diyalogdan kaçıyorlar" diye konuştu.

lezita işçileri greve çıktı

Öz Gıda İş Sendikası: Çalışanların hakları güvence altında Öz Gıda İş Sendikası: Çalışanların hakları güvence altında