Öz Gıda- İş Sendikası 01 Haziran 1976 tarihinde Sivas'ta kuruldu. 24 Nisan 1977 tarihinde yaptığı Genel Kurulda merkezini Ankara'ya taşıma kararı aldı. Bu tarihlerde işkolunda kurulu beş ayrı sendikanın Öz Gıda-İş'e katılma kararı almaları sendikamızın "Farklı ve Özgün" yapısının ilk işareti oldu.

12 Eylül'le başlayan sıkıntılı süreci, ortaya koyduğu performans ve kendine has tavırlarla emek lehine dönüştürmeye çalışan Öz Gıda- İş Sendikası  bir taraftan da işkolunda başarılı bir örgütlenme trendi gerçekleştirmektedir. Sendikal söylem, eylem ve projelerle Türkiye sendikal hareketine birçok ilki ve örneği kazandıran Öz Gıda- İş Sendikası diğer taraftan da ülkemizin temel sorunlarının çözümüne yönelik tavır ve önerileriyle sürekli gündeme müdahil oldu.

Öz Gıda-İş Sendikası'ndan Çalışma Bakanlığına Lezita tepkisi: Patrona moral açıklaması! Öz Gıda-İş Sendikası'ndan Çalışma Bakanlığına Lezita tepkisi: Patrona moral açıklaması!

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Halil Çukutli'dir. 1970 yılında Gümüşhane'de dünyaya gelen Halil Çukutli, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1993 yılında mezun oldu. 2009 yılında Sakarya Üniversitesinde (MBA) master yaptı. 1997 yılında Mali Müşavir olan Çukutli, 2013 yılında bağımsız denetçi oldu. 1993-2002 yılları arasında Otomotiv sektöründe çalışan Çukutli, 2002-2014 yılları arasında gıda sektöründe yöneticilik yaptı. 2014 yılında Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı olan Çukutli, Öz Gıda İş Sendikasının 14 Haziran 2015 tarihinde yapılan 13. Olağan Genel Kurulu’nda, yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 13. ve 14. dönemde Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Halil Çukutli, Öz Gıda İş’in 11 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulu’nda, delegelerin oylarıyla Öz Gıda İş Genel Başkanlığına seçildi.

SENDİKA YÖNETİM KURULU

Sendika Genel Başkan Yardımcıları: Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Murat Karadağ ve Adnan Gürsoy'dan oluşmaktadır.

Sendika'nın güncel üye sayısına baktığımızda;

Gıda Sanayii iş kolunda sendikal faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikasının 2024 temmuz ayı güncel üye sayısı, 36 bin 977 olmuştur. Sendika, söz konusu iş kolunda en çok üyeye sahip ikinci sendika konumundadır.