ENERJİ İŞ  SENDİKASI ÜYE SAYISI KAÇ

Bakanlığın Ocak 2024 verilerine göre sendikanın üye sayısı 14 bin 257 oldu. 

Enerji-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Enerji-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir?

ENERJİ İŞ GENEL BAŞKANI KİM

Mahmut Altunsoy

Enerji İşçileri Sendikası Kurucu Genel Başkanı Mahmud ALTUNSOY 28.08.1985 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon Of’lu olan Genel Başkan ilk ve orta öğreniminin bir kısmını Almanya’nın Kitzingen şehrindeki Dr. Paul Ebert ilk okulunda, devam eden kısmını ise Saffet Simavi orta okulunda tamamlamıştır. Lise öğrenimini ise Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Anadolu Üniveristesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü yüksek onur öğrencisi unvanı ile bitiren Genel Başkan, ilk ve orta öğreniminde almış olduğu Almanca, Arapça ve İngilizce eğitimi neticesinde bu lisanları da bilmektedir. Bir çok spor dalına ilgisi olan Genel Başkan yüzme ve masa tenisi sporları ile yakinen ilgilenmekte olup güreş spor dalında çeşitli müsabakalarda dereceler elde etmiştir.
1993 yılında Almanya’dan kesin dönüş yapan Genel Başkan 10 yıl gibi bir süre sonra 2003 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinde taşeron kadrosuyla insan kaynakları uzmanı olarak çalışma hayatına başlamıştır. Devam eden süreçte daimi işçi statüsüne alınan Genel Başkan 2010 yılı itibariyle İstanbul Anadolu Yakası araç ve iş makineleri amir yardımcılığı ve sonrasında aynı birimin amirliğine terfi etmiştir.
19 Nisan 2013 tarihinde 15 işçi arkadaşıyla enerji iş kolunda mevcut sendikal düzene “DUR” demek adına Enerji İşçileri Sendikasını kuran Genel Başkan kısa bir süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2015 yılı Temmuz istatistiklerinde, bulunduğu iş kolunda toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini kazanmıştır. 2015 yılından bu yana büyük ve küçük çaplı, bir çok iş yerinde benzeri görülmemiş toplu iş sözleşmelerine imza atmış olan Genel Başkan işçinin ve emeğin her zaman için en büyük değer kabul edilmesi, mücadelenin bu minvalde verilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Türkiye’nin en genç yetkili sendika başkanı olma unvanının taşıyan Genel Başkan evli ve üç çocuk babasıdır.

ENERJİ İŞ NE ZAMAN KURULDU

endikal faaliyetler söz konusu iş kolunda zaman geçtikçe yetersiz kalmaya başlamış dönemin sendikalara ilişkin yasaları sendikal faaliyetlerin tam anlamıyla uygulanmasına ket vurmuş ve bir çok iş kolunda tekelleşmenin önünü açmış emekçileri adeta bir takım zorunluluklara itmiştir.

Düzen bu şekilde ilerlemekteyken 18.10.2012 tarihli 6356 sayılı yeni bir Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu TBMM tarafından onaylanmış ve yürürlüğe konulmuştur. Bu kanun sendikal faaliyetler hususunda adeta bir devrim niteliğinde olmuş ve bir çok yeniliğin önünü açmıştır. Beraberinde mevcut tekelleşmenin de yıkılmasına zemin hazırlamıştır.

Mevzuata eklenen bu kanunu takiben 19.04.2013 tarihinde Kurucu Genel Başkan Mahmud ALTUNSOY ve beraberinde 14 emekçi dostu mevcut düzende devam etmekte olan engellere karşı gelmiş ve imza altına almış oldukları tüzük ile Enerji İşçileri Sendikasını kurmuştur.

ENERJİ İŞ HAKKINDAKİ YORUMLAR NEDİR

Enerji İş sendikası hakkında pek çok yorum bulunuyor. Enerji iş hangi konfederasyona bağlı? Enerji İş Sendikası Hak İş Konfederasyonu'na bağlı bir sendika

 

Enerji iş kime bağlı?

Hizmet iş Sendikası hangi partiye yakın?

Tedaş hangi sendikaya bağlı?

Istanbul enerji hangi sendikaya bağlı?