İstanbul Enerji A.Ş’de çalışan bir grup işçi sosyal medya hesabından ortak bir açıklama yaparak, tüm enerji çalışanlarını Enerji-İş Sendikası Başkanı Mahmut Altunsoy’a tepki göstermeye davet etti.

İşçilerin, TabibTürkiye isimli sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada, ‘haklarımızı haram ediyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bizler İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Enerji A.Ş işçileriyiz. Bugün İstanbul Enerji A.Ş işçilerinin ortak kararıyla beraber bu açıklamayı paylaşıyoruz.

Bostancı Bayrampaşa Aydınlatma Şantiyesi, Seymen Elektrik Üretim Tesisi olarak ortak bildirimizdir; Enerji-İş Genel Başkanı namı-ı diğer ... Mahmut satın aldığı İşçihaber sitesinden bizim şirketimiz adına ve sayın belediye başkanı Ekrem İmamoğlu adına gerçek olmayan bilgilerle karalama kampanyası yapmaktadır.

İlk önce, yaptırdığı haberleri işçiler olarak yalanlıyoruz. Mahmut sana o kadar söz söyledik ki artık ar damarın çatlamış. Senin başında olduğun Enerji-İş Sendikası tam bir rezilliktir. Senin satın aldığın trollerine de sesleniyoruz: gururunuz, onurunuz varsa derhal bırakın, yapmayın bu işi. Çünkü binlerce enerji işçisinin aidatıyla kurduğunuz saltanatın vebali üzerinizdedir.

Enerji-İş Sendikası üye sayısı kaç, yorumlar nedir? Enerji-İş Sendikası üye sayısı kaç, yorumlar nedir?

‘HAKLARIMIZI HARAM EDİYORUZ’

Mahmut ve avaneleri, su satın, simit satın, emeğinizi satın onurunuzla yaşayın. Sevgili enerji işçileri, sınıf kardeşlerimiz bu sendikada bir dakika bile durmayın. Hiç utanması olmayan sarı..., zamanında açlığa mahkûm ettiği işçilerin eylem fotolarını gerçeğe uygun olmayan birtakım yazılarla paylaşmıştır. Toplu iş sözleşmesi için çoğunluğu Enerji-Sen’e vermemize rağmen yaptığı yalan dolan dolu itirazla bizleri sözleşme hakkımızdan mahrum bırakan bu işçi düşmanı haramzade ne mutlu bize ki üyesi olduğumuz DİSK/Enerji-Sen'in reklamını çok güzel yapmıştır gurur duyuyoruz.

Sözleşme yapamasak bile, bizlere hakkımızı aramayı öğreten sendikamız Enerji-Sen ile yaptığımız eylemlerle bir nebze olsun sefaletten kurtulduk. Bir de kişisel veriler kanuna göre biz işçilerin rızası olmadan işçilerin fotolarını gerçeğe uygun olmayan şekilde paylaşmıştır. Bizler de işçiler olarak, İşçihaber sitesi ve tilki Mahmut'a suç duyurusunda bulunacağız. Sevgili enerji işçisi sınıf kardeşlerimiz, Enerji-İş Sendikası sizleri ve ailenizi sefalete sürüklemektedir, bizi işverenle bir olup sindirmeyi kendine ilke edinen bu sendikaya tepkinizi koyun, bu yanlış yoldan dönmeniz dileğiyle. İstanbul Enerji A.Ş çalışanları."